Nyheder

Her kan du læse de seneste historier og nyheder fra AOF. Der er bl.a. interviews med nogle af vores kursister, nyheder om nye samarbejdspartnere og meget mere.

Post corona: Hvad er danskernes foretrukne søgninger inden for fri­tidsak­ti­vi­te­ter i 2023?

30. maj 2024.

AOF’s årlige undersøgelse af danskernes søgevaner på Google inden for fri­tidsak­ti­vi­te­ter viser, at post corona interesserer danskerne sig særligt for rekreative og fordybende, men også fysiske aktiviteter.

LÆS MERE HER.

Ungdomspulje støtter fællesskaber

4. marts 2024.

Unge i alderen 18-30 år kan søge om økonomisk støtte fra AOF's ungdomspulje til at engagere sig i nye og eksisterende fællesskaber.

LÆS MERE HER.

AOF medvirker i Jonas Risvigs nye ungdomsserie, som sætter den grønne omstilling og fremtidens uddannelser på dagsordenen

7. februar 2024.

Sammen med dele af Fagbevægelsen er AOF medforfatter på Jonas Risvigs nye ungdomsserie med titlen EVIGT, som får premiere søndag den 11. februar.

LÆS MERE HER.

Johanne lærte at dreje ler for et år siden. Nu underviser hun i keramik

6. februar 2024.

Det er gået hurtigt for Johanne Kriegbaum, som er ny underviser hos AOF. Usikkerhed og tvivl på egne evner fyldte i hovedet, men det skulle ikke spænde ben for drømmen, som blev til virkelighed: At leve af sin hobby. 

LÆS MERE HER.

AOF Danmark byder Astralis velkommen som nyt medlem 

10. januar 2024.

På et ho­ved­be­sty­rel­ses­mø­de den 30. november 2023 fik Astralis Educational godkendt sit medlemskab i AOF Danmark. Partnerskabet markerer en værdifuld fælles indsats mellem to organisationer, der deler en vision om at ruste borgerne til at navigere i en stadigt mere digitaliseret verden.

LÆS MERE HER.

Keramiklokalet er Shobanas frirum fra psykisk sårbarhed

12. maj 2023.

Shobana Sutharsan er én ud af mange mennesker, der har en psykisk sårbarhed i Danmark. Hun har gennem et keramikkursus hos AOF fundet det frirum i hverdagen, hun manglede, og hvor hun virkelig hører til.

LÆS MERE HER.

DSB Vedligehold opkvalificerer medarbejdernes digitale evner

25. april 2023.

DSB Vedligehold har udover deres primære opgave – at vedligeholde togene i Danmark – sat fokus på at udvikle medarbejdernes digitale evner. Tidligere har AOF stået for ord­blin­de­un­der­vis­ning for DSB Vedligehold, men denne gang har samarbejdet fokus på opkva­li­fi­ce­ring af medarbejdernes digitale evner.

LÆS MERE HER.

AOF uddanner medarbejderne hos Danish Crown i Vejle

12. april 2023.

Mange virksomheder er i de stille perioder nødt til at sætte produktionen på pause eller skrue ned for den i et sådant omfang, at en del medarbejdere desværre bliver opsagt eller sendt på tvungen ferie. Hos Danish Crown i Vejle er løsningen klar og tydelig: Tiden skal udnyttes til at dygtiggøre de ansatte. 

LÆS MERE HER.

Fra tegnsprog og tolk til samtale på dansk: Mere end 4000 voksne udlændinge har på et år fået dan­skun­der­vis­ning

17. marts 2023.

I 2022 har AOF Job & Dansk hjulpet over 4000 voksne udlændinge i Syddanmark med at lære dansk.

LÆS MERE HER.

Dan­skun­der­vis­ning nedbryder sprogbarrierer og gavner arbejdsmiljøet hos tek­ni­ken­tre­pre­nør­virk­som­he­den Wicotec Kirkebjerg A/S

28. november 2023.

AOF oplever stor succes med virk­som­heds­for­lagt undervisning i dansk, som tager det interne samarbejde til nye højder hos de udenlandske elektrikere.

LÆS MERE HER.

Scandic udvikler medarbejderne i lavsæson og nyder godt af dan­skun­der­vis­ning hos AOF

20. februar 2023.

AOF har i samarbejde med Scandic udviklet opkva­li­fi­ce­rings­for­løb til deres tosprogede medarbejdere, så de i lavsæsonen kan udvikle deres sprog­kund­ska­ber i trygge rammer. Det har både for­ret­nings­mæs­si­ge og personlige fordele for Scandic og deres medarbejdere.

LÆS MERE HER.

Arbejdermuseet bliver medlem af AOF Danmark

12. december 2022.

På et ho­ved­be­sty­rel­ses­mø­de den 8. december 2022 blev Arbejdermuseet godkendt medlemskab i AOF Danmark.

LÆS MERE HER.

Drømmen om dragskolen: Lidt glitter har aldrig skadet

7. oktober 2022.

I samarbejde med Mizz Privileze stiller AOF et kreativt safer space for unge til rådighed, så de kan udforske og blive anerkendt for lige præcis dén, de er eller ønsker at blive. Det er nemlig dét, hovedstadens nye dragskole har som fornemmeste opgave.

LÆS MERE HER.

Kan en ladcykel skabe lokalt fællesskab og aktivt medborgerskab i Vollsmose?

23. maj 2022.

Folkeoplysning på hjul hitter i Odense, når AOF inviterer inden for i et mikrolokalt kulturhus i det boligsociale område.

LÆS MERE HER.

Borgerne bliver klædt på til fol­ke­af­stem­ning om for­svars­for­be­hol­det

19. maj 2022.

Fulde huse og ventelister vidner om stor efterspørgsel på oplysning om, hvad det kommer til at betyde, hvis vi beholder eller afskaffer det danske for­svars­for­be­hold.

LÆS MERE HER.

Un­der­vi­serin­ter­view: Processen er vigtigere end selve målet

27. april 2022.

Lena Kammeyer underviser i yoga hos AOF. Hun har gjort det til sin fornemmeste opgave at bringe yogaen ud i de mindre byer, så flere får muligheden for at opdage og prioritere tid til fordybelse og selvomsorg. 

LÆS MERE HER.

Sykursus blev en øjenåbner for Lea og hendes mentale sundhed

 23. februar 2022.

Projekt støttet af Det Obelske Familiefond giver psykisk sårbare mulighed for at løsrive sig fra egne tanker og bruge hænderne i aftenskolen.

LÆS MERE HER.

Af­tensko­le­mak­ker rækker ud til psykisk sårbare unge

10. august 2021.

Ef­ter­års­sæ­so­nen i AOF's aftenskoler er startet. Denne gang bliver det med et nyt tilbud, hvor psykisk sårbare kan deltage i af­tensko­le­ak­ti­vi­te­ter sammen med en makker. Kender du en psykisk sårbar, som har brug for at mærke fællesskabet i aftenskolen?

LÆS MERE HER.

Fremtiden peger på, at tosprogede medarbejdere skal kunne tale mere dansk

2. marts 2021.

AOF har det seneste år samarbejdet med medlemmer af Ser­vi­ce­bran­chens Ar­bejds­gi­ver­for­e­ning (SBA) om at levere dan­skun­der­vis­ning til ser­vi­ce­me­d­ar­bej­der­ne i Kø­ben­havns­om­rå­det.

LÆS MERE HER.

Christina lærer at tale dansk hos AOF

12. februar 2021.

For mange i ser­vi­ce­bran­chen kan det være svært at kommunikere med kollegaerne, fordi det danske sprog er en barriere. Christina Constanta Vizitiu arbejder hos Ren­gø­rings­ser­vi­ce Danmark og er blevet meget bedre til at tale dansk, fordi hun har fået undervisning hos AOF.

LÆS MERE HER.