Nyheder

Her kan du læse de seneste historier og nyheder fra AOF. Der er bl.a. interviews med nogle af vores kursister, nyheder om nye samarbejdspartnere og meget mere.

Keramiklokalet er Shobanas frirum fra psykisk sårbarhed

12. maj 2023.

Shobana Sutharsan er én ud af mange mennesker, der har en psykisk sårbarhed i Danmark. Hun har gennem et keramikkursus hos AOF fundet det frirum i hverdagen, hun manglede, og hvor hun virkelig hører til.

LÆS MERE HER.

DSB Vedligehold opkvalificerer medarbejdernes digitale evner

25. april 2023.

DSB Vedligehold har udover deres primære opgave – at vedligeholde togene i Danmark – sat fokus på at udvikle medarbejdernes digitale evner. Tidligere har AOF stået for ord­blin­de­un­der­vis­ning for DSB Vedligehold, men denne gang har samarbejdet fokus på opkva­li­fi­ce­ring af medarbejdernes digitale evner.

LÆS MERE HER.

AOF uddanner medarbejderne hos Danish Crown i Vejle

12. april 2023.

Mange virksomheder er i de stille perioder nødt til at sætte produktionen på pause eller skrue ned for den i et sådant omfang, at en del medarbejdere desværre bliver opsagt eller sendt på tvungen ferie. Hos Danish Crown i Vejle er løsningen klar og tydelig: Tiden skal udnyttes til at dygtiggøre de ansatte. 

LÆS MERE HER.

Fra tegnsprog og tolk til samtale på dansk: Mere end 4000 voksne udlændinge har på et år fået dan­skun­der­vis­ning

17. marts 2023.

I 2022 har AOF Job & Dansk hjulpet over 4000 voksne udlændinge i Syddanmark med at lære dansk.

LÆS MERE HER.

Scandic udvikler medarbejderne i lavsæson og nyder godt af dan­skun­der­vis­ning hos AOF

20. februar 2023.

AOF har i samarbejde med Scandic udviklet opkva­li­fi­ce­rings­for­løb til deres tosprogede medarbejdere, så de i lavsæsonen kan udvikle deres sprog­kund­ska­ber i trygge rammer. Det har både for­ret­nings­mæs­si­ge og personlige fordele for Scandic og deres medarbejdere.

LÆS MERE HER.

Arbejdermuseet bliver medlem af AOF Danmark

12. december 2022.

På et ho­ved­be­sty­rel­ses­mø­de den 8. december 2022 blev Arbejdermuseet godkendt medlemskab i AOF Danmark.

LÆS MERE HER.

Drømmen om dragskolen: Lidt glitter har aldrig skadet

7. oktober 2022.

I samarbejde med Mizz Privileze stiller AOF et kreativt safer space for unge til rådighed, så de kan udforske og blive anerkendt for lige præcis dén, de er eller ønsker at blive. Det er nemlig dét, hovedstadens nye dragskole har som fornemmeste opgave.

LÆS MERE HER.

Kan en ladcykel skabe lokalt fællesskab og aktivt medborgerskab i Vollsmose?

23. maj 2022.

Folkeoplysning på hjul hitter i Odense, når AOF inviterer inden for i et mikrolokalt kulturhus i det boligsociale område.

LÆS MERE HER.

Borgerne bliver klædt på til fol­ke­af­stem­ning om for­svars­for­be­hol­det

19. maj 2022.

Fulde huse og ventelister vidner om stor efterspørgsel på oplysning om, hvad det kommer til at betyde, hvis vi beholder eller afskaffer det danske for­svars­for­be­hold.

LÆS MERE HER.

Un­der­vi­serin­ter­view: Processen er vigtigere end selve målet

27. april 2022.

Lena Kammeyer underviser i yoga hos AOF. Hun har gjort det til sin fornemmeste opgave at bringe yogaen ud i de mindre byer, så flere får muligheden for at opdage og prioritere tid til fordybelse og selvomsorg. 

LÆS MERE HER.

Sykursus blev en øjenåbner for Lea og hendes mentale sundhed

 23. februar 2022.

Projekt støttet af Det Obelske Familiefond giver psykisk sårbare mulighed for at løsrive sig fra egne tanker og bruge hænderne i aftenskolen.

LÆS MERE HER.

Af­tensko­le­mak­ker rækker ud til psykisk sårbare unge

10. august 2021.

Ef­ter­års­sæ­so­nen i AOF's aftenskoler er startet. Denne gang bliver det med et nyt tilbud, hvor psykisk sårbare kan deltage i af­tensko­le­ak­ti­vi­te­ter sammen med en makker. Kender du en psykisk sårbar, som har brug for at mærke fællesskabet i aftenskolen?

LÆS MERE HER.

Fremtiden peger på, at tosprogede medarbejdere skal kunne tale mere dansk

2. marts 2021.

AOF har det seneste år samarbejdet med medlemmer af Ser­vi­ce­bran­chens Ar­bejds­gi­ver­for­e­ning (SBA) om at levere dan­skun­der­vis­ning til ser­vi­ce­me­d­ar­bej­der­ne i Kø­ben­havns­om­rå­det.

LÆS MERE HER.

Christina lærer at tale dansk hos AOF

12. februar 2021.

For mange i ser­vi­ce­bran­chen kan det være svært at kommunikere med kollegaerne, fordi det danske sprog er en barriere. Christina Constanta Vizitiu arbejder hos Ren­gø­rings­ser­vi­ce Danmark og er blevet meget bedre til at tale dansk, fordi hun har fået undervisning hos AOF.

LÆS MERE HER.