Find en AOF afdeling i dit nærområde

AOF har afdelinger i hele Danmark

Hvis du har brug for at komme i kontakt med os, fx hvis du vil melde afbud til et kursus, have dine penge refunderet, eller vil vide hvad du skal medbringe på kurset, kan du finde den afdeling, der ligger tættest på dig her ovenfor.

Her finder du både adresse, mailadresse og telefonnummer til alle afdelingerne.

Hvad er en aftenskole?

Aftenskole må vel betyde, at man får undervisning om aftenen? Sådan var det engang, ja, men der er sket meget, siden AOF blev stiftet i 1924.

I dag ligger vores kurser og aktiviteter på alle ugens dage og i forskellige tidsrum. Det gør det nemt for de fleste at finde et ledigt tidspunkt i den ellers travle kalender med uddannelse, job og familieliv, som skal gå op i en højere enhed. Hos os kan du både tilmelde dig længerevarende forløb eller deltage i enkeltstående aktiviteter, arrangementer og foredrag.

Vores aftenskoler blev oprindeligt sat i verden for at udbrede oplysning blandt den arbejdende befolkning i Danmark. Her var det de grundlæggende fag, man så på skemaet. Senere blev der rusket op i aftenskolens indhold, som også blev udvidet til fri­tids­un­der­vis­ning. Det betød et pænt goddag til hobby- og bevægelsesfag, og siden da har AOF også kunnet tilbyde undervisning i kreative håndværk, musik, vandgymnastik og meget mere i vores aftenskoler.

Men aftenskolen handler ikke kun om at lære noget nyt og tilegne sig viden. En stor del af det at gå på aftenskole handler om sociale fællesskaber. Aftenskolerne består af engagerede ildsjæle, som skaber rammerne for, at mennesker kan mødes, og fællesskab opstår på tværs af alder, køn, social baggrund med videre.

Folkeoplysning eller folkeoplysende vok­se­nun­der­vis­ning bliver brugt som samlet betegnelse for aktiviteterne, og det er AOF's fornemmeste opgave at klæde dig på til at deltage aktivt i samfundslivet. Vi sikrer et engageret medborgerskab ved at have fokus på viden, udvikling og samvær, som er grundstenene i vores kursustilbud.

Find aktiviteter og arrangementer i din kommune

Her på hjemmesiden har vi samlet ak­ti­vi­tet­stil­bud­de­ne fra alle vores aftenskoler. Med aftenskolernes tilbud bliver du i stand til at tage ansvar for egen læring, og du bliver styrket i at begå dig i den tid, vi lever i. Aftenskolen er for alle og omfavner mange forskellige interesser. Vi har altid et bredt udvalg af kurser, arrangementer og foredrag, og der bliver løbende lagt nye aktiviteter her på kursusportalen.

Hvis du bor i et område, som dækker flere kommuner og aftenskoler, kan du med fordel vælge kategori først og dernæst få vist, hvilke aftenskoler der tilbyder aktiviteter inden for det valgte emne.

Se oversigt over alle kurser, foredrag og arrangementer her.

Læg din tilmelding hos AOF allerede nu, hvis du vil være sikret en plads på holdet:

  • Vælg din nærmeste aftenskole
  • Find det emne, der falder i din smag
  • Gennemfør tilmelding

AOF's aftenskoler dækker mere end 80 kommuner

Hver uge bliver tusindvis af danskere på vores aftenskoler klogere på alt fra fransk sprog og syning til yoga og vegansk madlavning. Uanset hvad der undervises i, så tager vi udgangspunkt i den folkeoplysende tradition, hvor vi møder borgeren i øjenhøjde.

Her kan du også se en video om fol­ke­op­lys­nin­gens historie.

Klik her for at få mere at vide om AOF

Er du i tvivl om, hvilken aftenskole du skal vælge? Kontakt AOF

Hvis du brænder inde med nogle spørgsmål, så tag endelig fat på os i dit lokalområde. Vi har dygtige medarbejdere, som er mere end klar til at vejlede dig, uanset om du har praktiske spørgsmål om din tilmelding eller leder efter inspiration til dit næste kursus hos AOF's aftenskoler.

Hos nogle af vores aftenskoler kan du også tage direkte kontakt til den enkelte underviser.