Stor tilslutning til undervisning i FVU Digital hos lokalafdelinger i Ældre Sagen
8. april 2025.
AOF leverer IT-undervisning i stor stil til seniorerne i Ældre Sagens lokale afdelinger. Indtil videre er der iværksat mere end 150 hold på landsplan med hovedvægten i Jylland og i Hovedstadsområdet.
I en stadig mere og mere digitaliseret og omskiftelig verden kan det være en udfordring at følge med udviklingen og det at være en digital borger i Danmark. Særligt for den ældre generation, som ikke er vokset op med IT og digitale værktøjer.
Det forsøger flere lokale afdelinger i Ældre Sagen at gøre noget ved, bl.a. ved at tilbyde deres medlemmer undervisning i FVU Digital, som AOF leverer.
I Randers har samarbejdet med AOF kørt i nogle år efterhånden, så det var i naturlig forlængelse af det, at også holdene med IT-undervisning blev sat i stand, lyder det fra Klaus Bræmer-Jensen, som er formand hos Ældre Sagen i Randers.
”Det er gået over al forventning. Vi er fuldtegnede med 15-16 deltagere på hvert hold, og nu er vi i gang med det femte i rækken”, siger Klaus og fortsætter:
”Vi oplever, at mange af vores medlemmer har svært ved at komme i gang med IT. Da vi indførte et bookingsystem, var der lidt modstand. Så der er et stort behov for at dygtiggøre sig. Her har undervisningen fra AOF givet dem konkret hjælp til, hvordan de forskellige redskaber kan bruges i deres hverdag. Vi får kun positive tilbagemeldinger og har også allerede planer om at udvide til andre kursusforløb. Det næste er fx rejseengelsk”.
Underviserne er gode til at forklare fagord på et mere enkelt sprog, som lettere kan forstås.
Ellen Larsen
Kasserer hos Ældre Sagen i Vejen
Det er gået over al forventning. Vi er fuldtegnede på hvert hold, og nu er vi i gang med det femte i rækken.
Klaus Bræmer-Jensen
Formand hos Ældre Sagen i Randers
Fokus på IT-sikkerhed
Modellen for samarbejdet er, at AOF’s undervisere rykker ud til de lokale afdelinger i Ældre Sagen og underviser deltagerne i bl.a. brugen af apps, sociale medier, e-mail og kalender, ligesom sikkerhed, privatliv og persondata også er på tapetet. I starten af kurset bliver den enkeltes niveau afklaret, så undervisningen kan tilpasses herefter. Det er gratis at deltage, og hvert undervisningsforløb består af 8 mødegange a 3 timer.
Også hos Ældre Sagen i Vejen har tilbuddet om undervisning i FVU Digital været lidt af et tilløbsstykke.
”Vi skulle have minimum 12 deltagere for at kunne oprette et hold, så sammen med AOF blev vi enige om at afholde et informationsmøde, som blev kommunikeret ud via nyhedsbrev. Det gik helt amok, for der kom et sted mellem 60 og 80 deltagere, som alle var klar til at starte. Så det, der skulle have været et prøveforløb, endte med at blive fire hold, som blev afviklet i efteråret 2024. Herefter inviterede vi til et nyt informationsmøde, så vi kunne starte igen i januar 2025. Igen kom der flere end der var plads til, og der blev oprettet to hold”, siger Ellen Larsen, som er kasserer hos Ældre Sagen i Vejen.
Ifølge Ellen Larsen kan for meget teori og sammenhængende snak blive for abstrakt og svært at omsætte til egen virkelighed. Så det er vigtigt, at kursusdeltagerne selv har hænderne på tastaturet.
”Jeg hører mig frem til, at deltagerne er glade for, at der er meget fokus på IT-sikkerhed, fordi de er bange for at blive snydt. Underviserne er gode til at forklare fagord på et mere enkelt sprog, som lettere kan forstås”, afslutter Ellen.
I Vejen, Randers og flere andre steder i landet er efterspørgslen så høj, at der løbende bliver planlagt nye informationsmøder og holdopstart i resten af 2025.
For yderligere information, kontakt seniorkonsulent Anders Thomsen på telefon 29 68 59 41 eller mail anth@aofsydjylland.dk