Uddannelsesgiganter indgår partnerskab og stifter nyt selskab for at forbedre de danske efteruddannelser

AOF Danmark har sammen med Edutasia stiftet selskabet AOF Onlinekurser.dk, der skal styrke efteruddannelsesmulighederne for de danske lønmodtagere og sikre, at arbejdsmarkedet i fremtiden kan tiltrække digitale kompetencer.

Med oprettelsen af et nyt selskab vil oplysningsforbundet AOF Danmark og Edutasia, der er en af Danmarks største producenter af e-læring, revolutionere efteruddannelserne i Danmark og levere de bedste online-kurser i landet.

For det er bydende nødvendigt at forbedre de nuværende efteruddannelser, hvis de danske arbejdstagere i fremtiden skal kunne følge med efterspørgslen på bl.a. digitale kompetencer. Sådan lyder det fra Humaira Nasim, der bliver direktør i det nye selskab, der skal hedde AOF Onlinekurser.dk

”Coronakrisen har med sine nedlukninger og hjemsendelser tydeliggjort vigtigheden af digitale kompetencer på det danske arbejdsmarked. Men mange af vores borgere har ikke de kompetencer, og det vil blive en udfordring for både dem og for samfundet. Det kan vi som samfund ikke acceptere, og derfor har vi sammen med Edutasia stiftet et nyt selskab, der skal sikre, at vi kan efteruddanne vores borgere, der mangler digitale kompetencer, så de bliver rustet til fremtidens arbejdsmarked, siger Humaira Nasim, der fremover også skal være vicedirektør i AOF Danmark.

I samarbejdet med AOF Danmark har Edutasia det seneste år udviklet kurser, der har glædet medlemmer i en lang række fagforbund med 3F, Dansk Metal, Teknisk Landsforbund og FOA TR, som de største. Kurserne fokuserer på udvikling af de digitale kompetencer og spænder vidt fra grafisk kommunikation til digitale kommunikationsværktøjer, teknologiforståelse, GDPR-lovgivning og projektstyring.

Og nu bliver aktiviteterne lagt over i det nye selskab, og det glæder Jacob Fuglsang, direktør i Edutasia, der håber, at man med det nye selskab kan efteruddanne endnu flere danskere.

”Hvis vi skal levere på vores mål om, at alle danskere skal uddanne sig hele livet, så er der behov for at styrke mulighederne for efteruddannelse. Her har AOF Danmark og Edutasia mange fællesnævnere, og derfor er det fantastisk, at vi nu kan gå sammen og levere det bedst tænkelige produkt. Det vil styrke efter uddannelserne, og vi er sikre på, at det bliver en succes,” siger Jakob Fuglsang.

AOF har over hele landet lokale afdelinger, der gennemfører kurser, kulturarrangementer og uddannelsesaktiviteter, og John Meinert Jacobsen, der er direktør for AOF Danmark, glæder sig over partnerskabet med Edutasia og det fælles nye selskab.

”Vi ser det som vores opgave at være med til sikre den oplysning, der næppe nogensinde har været vigtigere i vores samfund. I Edutasia har vi fundet den perfekte partner til den opgave, og vi glæder os over, at vi i fælleskab kan styrke efteruddannelserne og samtidig bidrage til at forbedre danskernes digitale kompetencer,” siger John Meinert Jacobsen.

Lignende nyheder

Processen er vigtigere end selve målet

Processen er vigtigere end selve målet

27. april 2022

Lena Kammeyer underviser i yoga hos AOF. Hun har gjort det til sin fornemmeste opgave at bringe yogaen ud i de mindre byer, så flere får muligheden fo ...

Bliver det ja eller nej til forsvarsforbeholdet?

Bliver det ja eller nej til forsvarsforbeholdet?

12. april 2022

AOF inviterer til højaktuelle debatarrangementer i hele landet, så du på oplyst grundlag kan deltage i afstemningen den 1. juni.

AOF Danmarks syn på Reformkommissionens anbefalinger

AOF Danmarks syn på Reformkommissionens anbefalinger

8. april 2022

AOF Danmark ser positivt på flere af Reformkommissionens anbefalinger, men én af anbefalingerne vurderer AOF Danmark uhensigtsmæssig og konkurrencefor ...