Uddannelsesgiganter indgår partnerskab og stifter nyt selskab for at forbedre de danske efteruddannelser

AOF Danmark har sammen med Edutasia stiftet selskabet AOF Onlinekurser.dk, der skal styrke efteruddannelsesmulighederne for de danske lønmodtagere og sikre, at arbejdsmarkedet i fremtiden kan tiltrække digitale kompetencer.

Med oprettelsen af et nyt selskab vil oplysningsforbundet AOF Danmark og Edutasia, der er en af Danmarks største producenter af e-læring, revolutionere efteruddannelserne i Danmark og levere de bedste online-kurser i landet.

For det er bydende nødvendigt at forbedre de nuværende efteruddannelser, hvis de danske arbejdstagere i fremtiden skal kunne følge med efterspørgslen på bl.a. digitale kompetencer. Sådan lyder det fra Humaira Nasim, der bliver direktør i det nye selskab, der skal hedde AOF Onlinekurser.dk

”Coronakrisen har med sine nedlukninger og hjemsendelser tydeliggjort vigtigheden af digitale kompetencer på det danske arbejdsmarked. Men mange af vores borgere har ikke de kompetencer, og det vil blive en udfordring for både dem og for samfundet. Det kan vi som samfund ikke acceptere, og derfor har vi sammen med Edutasia stiftet et nyt selskab, der skal sikre, at vi kan efteruddanne vores borgere, der mangler digitale kompetencer, så de bliver rustet til fremtidens arbejdsmarked, siger Humaira Nasim, der fremover også skal være vicedirektør i AOF Danmark.

I samarbejdet med AOF Danmark har Edutasia det seneste år udviklet kurser, der har glædet medlemmer i en lang række fagforbund med 3F, Dansk Metal, Teknisk Landsforbund og FOA TR, som de største. Kurserne fokuserer på udvikling af de digitale kompetencer og spænder vidt fra grafisk kommunikation til digitale kommunikationsværktøjer, teknologiforståelse, GDPR-lovgivning og projektstyring.

Og nu bliver aktiviteterne lagt over i det nye selskab, og det glæder Jacob Fuglsang, direktør i Edutasia, der håber, at man med det nye selskab kan efteruddanne endnu flere danskere.

”Hvis vi skal levere på vores mål om, at alle danskere skal uddanne sig hele livet, så er der behov for at styrke mulighederne for efteruddannelse. Her har AOF Danmark og Edutasia mange fællesnævnere, og derfor er det fantastisk, at vi nu kan gå sammen og levere det bedst tænkelige produkt. Det vil styrke efter uddannelserne, og vi er sikre på, at det bliver en succes,” siger Jakob Fuglsang.

AOF har over hele landet lokale afdelinger, der gennemfører kurser, kulturarrangementer og uddannelsesaktiviteter, og John Meinert Jacobsen, der er direktør for AOF Danmark, glæder sig over partnerskabet med Edutasia og det fælles nye selskab.

”Vi ser det som vores opgave at være med til sikre den oplysning, der næppe nogensinde har været vigtigere i vores samfund. I Edutasia har vi fundet den perfekte partner til den opgave, og vi glæder os over, at vi i fælleskab kan styrke efteruddannelserne og samtidig bidrage til at forbedre danskernes digitale kompetencer,” siger John Meinert Jacobsen.

Lignende nyheder

Keramiklokalet er Shobanas frirum fra psykisk sårbarhed

Keramiklokalet er Shobanas frirum fra psykisk sårbarhed

12. maj 2023

Shobana Sutharsan er én ud af mange mennesker, der har en psykisk sårbarhed i Danmark. Hun har gennem et keramikkursus hos AOF fundet det frirum i hve ...

”Fra dinosaur til digital”: DSB Vedligehold opkvalificerer medarbejdernes digitale evner

”Fra dinosaur til digital”: DSB Vedligehold opkvalificerer medarbejdernes digitale evner

25. april 2023

DSB Vedligehold har udover deres primære opgave – at vedligeholde togene i Danmark – sat fokus på at udvikle medarbejdernes digitale evner. Tidligere ...

AOF uddanner medarbejderne hos Danish Crown i Vejle

AOF uddanner medarbejderne hos Danish Crown i Vejle

12. april 2023

Mange virksomheder er i de stille perioder nødt til at sætte produktionen på pause eller skrue ned for den i et sådant omfang, at en del medarbejdere ...