100 år med oplysning til folket

Danmarks første op­lys­nings­for­bund AOF fylder rundt. Det flotte jubilæum fejrer vi med aktiviteter og indsatser i løbet af hele 2024. Her på siden kan du læse mere om AOF's historie, om den fremtid vi kigger ind i, og hvilke aktiviteter der er planlagt for at markere de 100 år med oplysning til folket. 

Tilbageblik og et kig ind i fremtiden

Med folkeoplysende aktiviteter i form af aftenskole og voksen- og ef­ter­ud­dan­nel­se har AOF siden 1924 haft til formål at sprede viden og forståelse om vores samfund og kultur ved at gøre danskerne til aktive medborgere. Hver uge bliver tusindvis af danskere på vores aftenskoler klogere på alt fra fransk sprog og syning til yoga og vegansk madlavning. Samtidig modtager mange andre voksne undervisning i almene kompetencer hos AOF, så de fx kan lære at læse, regne og bruge IT i deres hverdag. 

AOF har leveret en lang række resultater de sidste 100 år. Her er nogle af de mest væsentlige:

  • AOF har uddannet millioner af mennesker i Danmark.
  • AOF har bidraget til at forbedre den danske befolknings ud­dan­nel­ses­ni­veau.
  • AOF har hjulpet danskere med at finde arbejde.
  • AOF har hjulpet danskere med at blive selvstændige.
  • AOF har hjulpet danskere med at lære nyt.
  • AOF har hjulpet danskere med at engagere sig i lokalsamfundet.
  • AOF har hjulpet danskere med at få en bedre livskvalitet.
Fejring af AOF i 2024

Fejring af AOF i 2024

Danmarks første oplysningsforbund AOF fylder rundt. Det flotte jubilæum fejrer vi med aktiviteter og indsatser i løbet af 2024. Det indebærer bl.a. en jubilæumsreception, en sangmaraton med sange fra Arbejdersangbogen og en permanent lydinstallation på Arbejdermuseet.

Læs om aktiviteterne her
Tidslinje: Kom med på en historisk rejse fra 1924 til i dag

Tidslinje: Kom med på en historisk rejse fra 1924 til i dag

Det er 100 år siden, at Arbejdernes Oplysningsforbund blev stiftet. Men hvem var initiativtagerne bag, hvad var formålet og hvilke særlige begivenheder er sket undervejs? Vi tager dig med på en 100-års tidsrejse gennem historien, som har ledt op til folkeoplysningen, som vi kender den i dag.

Gå ombord i historien
De unges fremtid: Grøn omstilling

De unges fremtid: Grøn omstilling

100-års jubilæet er en god anledning til at kigge fremad og stille skarpt på oplysning om samfundets aktuelle udfordringer til den næste generation. Derfor er AOF som noget helt nyt co-creator på filminstruktør Jonas Risvigs nyeste ungdomsserie "Evigt", som kredser om den grønne omstilling og unges valg af uddannelse.

Se alle afsnit her

Arkivfotos: Skive Byarkiv