Tag på seniorhøjskole hos AOF

Ønsker du at blive en del af et fællesskab og samtidig blive klogere på emner såsom politik, samfundsliv og historie? Eller har du brug for, at der sker noget nyt i dit liv? Alt dette og mere til kan du opleve på AOF`s forskellige seniorhøjskoler. Du kan se mere om vores højskole tilbud herunder.

Hvad er en seniorhøjskole?

Hvis du gerne vil være en del af et fællesskab, møde en masse nye mennesker og samtidig blive klogere på verden - så er se­ni­o­r­højsko­len lige noget for dig.

Vores se­ni­o­r­højsko­ler er et aktivt mødested for seniorer. Deltagerne er oftest meget aktive, og derfor opbygges der stærke relationer på tværs af deltagerne.

Længden af højsko­le­for­lø­be­ne varierer fra skole til skole. Der er både korte kurser og længerevarende kursusforløb., men de fleste forløb strækker sig over tre til seks måneder med varierende mø­de­tids­punk­ter.

Du kan under vores forskellige højskolekurser se, hvilke ugedage og måneder man mødes på de pågældende hold, og hvilke foredrag AOF tilbyder.

Du kan se alle vores aktiviteter her.

Hvem er vores kursister?

Se­ni­o­r­højsko­ler­ne og de dertilhørende seniorkurser er for seniorer, som ønsker at spendere tid med andre på nogenlunde samme alder.

Se­ni­o­r­højsko­len giver dig nye perspektiver på det, du allerede ved, eller det du tror, du ved, men også det du aldrig havde drømt om, var værd at vide noget om. Ser man kun det, man altid har set, så ser man kun verden med halvåbne øjne! Du kan med stor fordel deltage i vores foredrag, hvis du er interesseret i at blive klogere på verden og bruge hovedet på en ny måde.

Er du i tvivl om, hvorvidt du passer ind på en højskole for seniorer? Så frygt ej. Højskolerne er for alle, og du kan både komme alene eller tage en ven eller et familiemedlem under armen.

Vil du gerne udvide din horisont og få nye indtryk i hverdagen? Du kan finde et kursus eller foredrag, der passer til dig og dine interesser lige her.

Hvad kan man opleve på en højskole?

På højskolerne har du mulighed for at opleve adskillige typer af foredrag. Derudover tilbyder skolerne også udflugter og andre spændende oplevelser.

Det er forskelligt fra højskole til højskole, hvad der ligger på dagsordenen og hvilke kurser der tilbydes. På nogle skoler indledes og afsluttes dagene med fællessang fra højsko­lesang­bo­gen. Musik og sang er generelt populært på højskolerne, fordi musik er en god måde at bringe folk tættere og skabe godt humør blandt deltagerne.

Som kursist på højskolen befinder du dig på små hyggelige hold, hvor der i pauserne er masser af tid til samtale, kaffe og kage.

Så hvis du søger nye oplevelser, bekendtskaber og ny viden, så kan det være, at ét eller flere af vores se­ni­o­r­højsko­le­kur­ser passer til dig. Du kan se vores kursus tilbud lige her på siden.

Udfold dine interesser på AOF's seniorhøjskole

Interesserer du dig for teater, politik, musik eller historie? AOF tilbyder mange forskellige typer af oplevelser og foredrag på vores se­ni­o­r­højsko­ler rundt om i Danmark.

Vil du gerne lære mere om historie? Vi har adskillige foredrag med fokus på historie, som afspejler forskellige historiske begivenheder og kultur. Du vil blive klogere på fortællinger og begivenheder fra fortiden, og hvordan de har påvirket verden, som den er i dag.

Eller er du interesseret i at møde en række fascinerende mennesker? På se­ni­o­r­højsko­ler­ne inviterer vi forskellige spændende mennesker til at holde foredrag om deres liv, rejser, oplevelser og meget mere. På højskolen har du mulighed for at lære en masse nyt fra inspirerende mennesker, snakke, diskutere og tage på diverse udflugter.

Du kan fx finde kurser og aktiviteter, der belyser emner som:

  • Miljø og natur
  • Politik
  • Historie
  • Kunst og kultur

Og meget mere.

Vi har se­ni­o­r­højsko­ler hele året rundt. Du kan se hvilke kurser og hold, vi kan tilbyde dig her.

Motion og bevægelse for seniorer

Motion og bevægelse for seniorer

Vil du gerne have lidt bevægelse ind i din hverdag? Hos AOF har vi adskillige motions- og bevægelseskurser til seniorer, hvor man kan dyrke motion i fællesskab med andre. Der tages selvfølgelig udgangspunkt i din fysik, så du får mest mulig ud af det.

Se vores motion og bevægelseskurser

Vi tilbyder kurser til seniorer i hele Danmark

Søger du ny viden eller nye bekendtskaber? Kunne du tænke dig at starte på en seniorhøjskole nær dig? Find en højskole og et hold tæt på dig lige her.

Vi tilbyder mange forskellige kurser til seniorer. Vil du gerne lære, hvordan du bruger din computer eller tablet? Hos AOF kan du deltage i mange forskellige slags IT-kurser. Du kan se mere lige her.

Interesserer du dig for krop og bevægelse, eller måske musik og fællessang? Du kan se alle vores kurser for seniorer lige her.

Hvis du er på udkig efter kurser til alle aldre, så kan du se vores samlede kursustilbud her.

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål eller har brug for hjælp til tilmelding, så er du velkommen til at kontakte din lokale afdeling.

Find din lokale afdeling her.