AOF Nordjylland vil nå de unge med aftenskole på abonnement

KreaFryd er navnet på et nyt tiltag, hvor unge kan udfolde sig kreativt i et åbent fællesskab. 

AOF Nordjylland fik i marts 2020 bevilliget 137.000 kroner til projektet Nye veje til folkeoplysningen. 1. oktober åbnede de officielt dørene til KreaFryd, som er et nyt fællesskab for dem, som ikke er brugere af den traditionelle aftenskole. Her er der plads til, at man kan male, tegne og på anden måde udfolde sig kreativt.

Ligesom man kender det fra fitnesskæderne, består konceptet nemlig af en abonnementsordning, hvor brugerne for 129 kroner om måneden (79 kroner for ledige, pensionister og studerende) har adgang til KreaFryds lokaler, hvor værktøj og redskaber som staffeli, pensler osv. er stillet til rådighed. Derudover vil der være workshops og aktiviteter af kortere varighed, som man kan tilvælge.

Pga. covid-19 blev den planlagte åbningsfest ikke gennemført, og i stedet for gav projektkoordinator Mille Carlsen en virtuel rundtur i lokalerne live på Facebook. Konceptet udspringer af Milles eget ønske om et sted med god plads, fleksible åbningstider, og hvor det er ok at spilde maling på gulvet:

”Jeg har det selv personligt sådan, at jeg ikke kan begrænse min kreativitet til en bestemt dag på et bestemt tidspunkt. Kreativitet kommer ofte ret spontant, og sådan tror jeg, der er mange unge, der har det.”

Brugerne får udleveret en nøglebrik og har dermed ubegrænset adgang til lokalerne fra 7-22 hver dag. I hverdagene er lokalerne bemandet i normal arbejdstid. I det hele taget er det meningen, at tiltaget skal være på brugernes præmisser. Et sted hvor de højtflyvende ideer kan få frit løb, og brugerne kan lære af hinanden:

”Man kan lære meget på YouTube, men man oplever bare ikke det fællesskab, som man får med de folkeoplysende aktiviteter. Så det her er en måde, hvor folkeoplysningen kan tilpasses de unges og særligt de studerendes fleksible skemaer,” siger Mille.

Bevillingen er blevet brugt på istandsættelse af lokalerne samt indkøb af redskaber og værktøj. På længere sigt er det planen at etablere en materialebank og indrette udendørsaerealerne. Der er allerede flere, der har vist interesse for stedet, bl.a. en gruppe kreative iværksættere. KreaFryd er åbent for alle og skal tiltrække både deltagere og undervisere, som har ideer og ønsker til stedet og aktiviteterne.

For mere information, kontakt projektkoordinator i AOF Nordjylland Mille Carlsen: mc@aofnord.dk / 92 43 55 80

Lignende nyheder

Drømmen om dragskolen: Lidt glitter har aldrig skadet

Drømmen om dragskolen: Lidt glitter har aldrig skadet

7. oktober 2022

I samarbejde med Mizz Privileze stiller AOF et kreativt safer space for unge til rådighed, så de kan udforske og blive anerkendt for lige præcis dén, ...

Kan en ladcykel skabe lokalt fællesskab og aktivt medborgerskab i Vollsmose?

Kan en ladcykel skabe lokalt fællesskab og aktivt medborgerskab i Vollsmose?

23. maj 2022

Folkeoplysning på hjul hitter i Odense, når AOF inviterer inden for i et mikrolokalt kulturhus i det boligsociale område.

Borgerne bliver klædt på til folkeafstemning om forsvarsforbeholdet

Borgerne bliver klædt på til folkeafstemning om forsvarsforbeholdet

19. maj 2022

Fulde huse og ventelister vidner om stor efterspørgsel på oplysning om, hvad det kommer til at betyde, hvis vi beholder eller afskaffer det danske for ...