Aftenskolemakker rækker ud til psykisk sårbare

Efterårssæsonen i AOF's aftenskoler er startet. Denne gang bliver det med et nyt tilbud, hvor psykisk sårbare kan deltage i aftenskoleaktiviteter sammen med en makker. 

For mange, der dagligt er udfordret af psykisk sårbarhed, kan det være svært at holde fast i et socialt liv. Ideen bag "aftenskolemakker" er, at det er lettere at komme afsted på et aftenskolekursus, når man er to om det. En aftenskolemakker er en frivillig AOF-kursist, som tager sig lidt ekstra af den sårbare, men begge har samme interesse for det pågældende kursus. Det er uanset, om det drejer sig om madlavning, sprog eller tegning. 

Makkeren er ikke en terapeut eller en mentor - det er en frivillig medkursist, som støtter op om deltagelse, fremmøde og giver praktisk hjælp i forbindelse med kurset. Men det er også en person, som kan invitere til et trygt fællesskab og udvise medmenneskelig omsorg. Relationen mellem den sårbare og den frivillige medkursist tager sit afsæt i en fælles interesse med et fagligt udgangspunkt for begge, og sygdommen kan for en stund træde i baggrunden. 

Hør om Claus og Alastairs makkerskab her

 

Kender du en, som vil få glæde af en aftenskolemakker?

Ring til os og hør nærmere om mulighederne:

 

Aalborg

Kontakt Anita Rokkedal: 72132301 / 29617722

 

Vejle

Kontakt Brian Kronborg: 70202377 / 25678157

 

Svendborg

Kontakt Lone Dreyer: 62217373 / 26124809

 

Odense:

Kontakt Gitte Overgaard: 69160600 / 40119342

Modellen er velafprøvet i Københavns Kommune (AOF Center Storkøbenhavn), og har vist gode resultater i forhold til psykisk sårbare borgeres recovery-proces, med over 200 årlige makkerpar.

På baggrund af en bevilling fra Det Obelske Familiefond kan AOF nu etablere aktiviteten i andre dele af landet. Projektet bliver forankret i AOF Center Sydjylland, AOF Center Nordjylland, AOF Center Odense og AOF Center Sydfyn med plads til cirka 50 makkerpar pr. center. Der gives et tilskud på op til 600kr til den sårbare kursist.

Selvom projektet kun er i opstartsfasen, er interessen allerede til at få øje på. I AOF Nordjylland er de første henvendelser tikket ind, og så handler det om at invitere deltagerne på et hilse-på-møde, hvor forventninger mellem den psykisk sårbare og den frivillige kursist bliver afstemt. Det foregår på neutral grund i aftenskolen, hvor man kan finde ud af, hvor sårbarheden ligger, og hvordan man kan støtte bedst muligt.

”Det er stadig ret nyt for os. Men håbet er at gøre en forskel for så mange unge som muligt. At være psykisk sårbar dækker jo over mange ting lige fra let angst til borderline og alt derimellem. Der er mange nuancer i den her gruppe, og derfor betyder det også, at projektet er meget åbent", lyder det fra Anita Rokkedal, som er konsulent på projektet i AOF Nordjylland. 

 

Det Obelske Familiefond

Lignende nyheder

Keramiklokalet er Shobanas frirum fra psykisk sårbarhed

Keramiklokalet er Shobanas frirum fra psykisk sårbarhed

12. maj 2023

Shobana Sutharsan er én ud af mange mennesker, der har en psykisk sårbarhed i Danmark. Hun har gennem et keramikkursus hos AOF fundet det frirum i hve ...

”Fra dinosaur til digital”: DSB Vedligehold opkvalificerer medarbejdernes digitale evner

”Fra dinosaur til digital”: DSB Vedligehold opkvalificerer medarbejdernes digitale evner

25. april 2023

DSB Vedligehold har udover deres primære opgave – at vedligeholde togene i Danmark – sat fokus på at udvikle medarbejdernes digitale evner. Tidligere ...

AOF uddanner medarbejderne hos Danish Crown i Vejle

AOF uddanner medarbejderne hos Danish Crown i Vejle

12. april 2023

Mange virksomheder er i de stille perioder nødt til at sætte produktionen på pause eller skrue ned for den i et sådant omfang, at en del medarbejdere ...