Ny aftale mellem AOF og 3F om alment kompetenceløft

Som led i 3F's visionsplan er der sat undervisning på programmet for 3F's ledige medlemmer, så de kan få et kompetenceløft og dermed blive styrket på vejen mod arbejdsmarkedet. Her skal AOF levere undervisningen. Der er på nuværende tidspunkt lavet aftaler med 45 afdelinger i Nordjylland, Midtjylland, Sydjylland, Fyn, Sjælland og Bornholm mellem 3F Forbund, lokale 3F afdelinger og lokale AOF afdelinger. 

"For AOF er det en stor fornøjelse at skulle samarbejde med 3F. Vi ser frem til at levere undervisning til deres medlemmer, så vi i fællesskab kan bidrage til det almene kompetenceløft, som der fortsat er et stort behov for", udtaler John Meinert Jacobsen, adm. direktør i AOF Danmark. 

Med aftalen bliver det muligt at opkvalificere medlemmerne i de enkelte afdelinger. Eva Jahnsen, konsulent hos 3F, mener, at det er en kæmpe fordel, at undervisningen sker ude i det nære lokalmiljø: "Vi får skabt en synergieffekt, fordi medlemmet er trygt og vant til at komme der", udtaler hun om aftalen og fortsætter: "På kort sigt er målet at få sat tingene ordentligt i gang. På længere sigt er det målet at fastholde forløbet. Det kræver et godt samarbejde mellem 3F afdelinger og AOF afdelinger, hvilket vi allerede i høj grad har."

Der er åbent for løbende optag, så ledige medlemmer kan begynde at modtage undervisning, når de er blevet screenet. Hvis medlemmet kommer i arbejde, er det meningen, at vedkommende skal fortsætte med en del af undervisningen for på den måde at sikre en stabil læringskurve. 

For den enkelte er det vigtigt med opkvalificering, hvis det er planen efterfølgende at begynde på en uddannelse eller at skifte spor i karrieren. Det ses bl.a. også på en undersøgelse lavet af Discus, hvor 73% af de adspurgte sagde, at de har interesse for mindst ét afklarings-, uddannelses- eller kursusforløb. 

 

Lignende nyheder

Fra tegnsprog og tolk til samtale på dansk: Mere end 4000 voksne udlændinge har på et år fået danskundervisning hos AOF Job & Dansk

Fra tegnsprog og tolk til samtale på dansk: Mere end 4000 voksne udlændinge har på et år fået danskundervisning hos AOF Job & Dansk

17. marts 2023

I 2022 har AOF Job & Dansk hjulpet over 4000 voksne udlændinge i Syddanmark med at lære dansk.

Scandic udvikler medarbejderne i lavsæson og nyder godt af danskundervisning hos AOF

Scandic udvikler medarbejderne i lavsæson og nyder godt af danskundervisning hos AOF

20. februar 2023

AOF har i samarbejde med Scandic udviklet opkvalificeringsforløb til deres tosprogede medarbejdere, så de i lavsæsonen kan udvikle deres sprogkundskab ...

Arbejdermuseet bliver medlem af AOF Danmark

Arbejdermuseet bliver medlem af AOF Danmark

12. december 2022

På et hovedbestyrelsesmøde den 8. december 2022 blev Arbejdermuseet godkendt medlemskab i AOF Danmark.