Nu bygger Benny huse

Af: Fie Toxverd / Foto: Rune Evensen

Det sidste års tid har Fødevareforbundet NNF’s a-kasse i samarbejde med AOF i Nord- og Sydjylland kørt et projekt, som skal hjælpe ledige medlemmer over 50 år i arbejde igen. En af dem, som fik hjælp er 60-årige Benny Sørensen, som hurtigt kom videre i nyt job efter at være blevet opsagt.

En af de vigtigste opgaver for Fødevareforbundet NNF’s a-kasses er at udbetale dagpenge til de ledige medlemmer. Men a-kassen bruger også meget tid på at hjælpe de ledige med jobsøgning og sparring, der får de ledige hurtigst muligt i job.

Det sidste års tid har Fødevareforbundet NNF’s a-kasse i samarbejde med AOF kørt et projekt, som skal hjælpe ledige medlemmer af a-kassen over 50 år i arbejde igen. Projektet startede op i Fødevareforbundet NNF’s afdelinger i Nord- og Sydjylland, men håbet er, at det på sigt kan udbredes til hele landet. Et af de medlemmer, som har fået hjælp til at komme videre er 60-årige Benny Sørensen fra Nordjylland, som blev opsagt for nogle måneder siden.

 

Lære at finde et arbejde

Benny Sørensen var godt klar over, at hans alder kunne blive en udfordring i forhold til at komme tilbage på arbejdsmarkedet.
– Den der med ”Det grå guld”, den holder ikke rigtig. Jeg vidste godt, at der kunne komme til at gå en rum tid, før jeg fik et arbejde, siger Benny Sørensen. Derfor tøvede han heller ikke, da han blev tilbudt at komme med i forløbet.
– Jeg er ikke så skrap til computer og har heller ikke prøvet at sende ansøgninger, så det ville jeg gerne lære. Det var grunden til, at jeg sprang med på kurset, forklarer Benny Sørensen. På jobsøgningskurset fik Benny hjælp til at finde rundt på computeren, skrive sit CV og få det lagt ud på jobnet. Han fik også individuelle samtaler med en coachvejleder fra AOF, som skulle afklare, hvordan de bedst kunne hjælpe ham videre i den retning, han gerne ville.


CV gav hurtigt gevinst
Især hjælpen omkring sit CV var Benny Sørensen glad for. 
– Jeg havde ikke selv fået lavet mit CV på den måde og lagt det ud. Den hjælp var årsagen til at jeg kom videre så hurtigt, siger Benny Sørensen.
Kort efter Bennys CV var lagt på jobnet, blev han nemlig kontaktet af ejeren af firmaet JBF Huse, som gerne ville have ham til jobsamtale. I dag er Benny ansat i virksomheden, hvor han laver forskelligt snedker- og tømrerarbejde.
– Jeg er rigtig glad for det. Jeg har aldrig prøvet at være med til at bygge huse før, så det er virkelig spændende og interessant, siger Benny Sørensen, som vil anbefale forløbet til andre medlemmer af Fødevareforbundet NNF’s a-kasse, som er over 50 år og ledige.

Fakta om 50+ NNF:

  • Fødevareforbundet NNF’s A-kasses projekt for ledige over 50 år i Nord- og Sydjylland.
  • Projektet har fokus på at hjælpe ledige medlemmer til at finde job i en anden branche via en særlig indsats med medlemmets ønsker og behov i centrum.
  • Det kan bl.a. være aktuelt for slagteriarbejdere eller andre, der er blevet slidt ned af deres job.
  • Hjælpen består bl.a. af vejledning, coaching, samtaler og hjælp til jobsøgning.
  • Fødevareforbundet NNF’s A-kasse har fået næsten 900.000 kr. af staten til at gennemføre projektet.

Lignende nyheder

Fra tegnsprog og tolk til samtale på dansk: Mere end 4000 voksne udlændinge har på et år fået danskundervisning hos AOF Job & Dansk

Fra tegnsprog og tolk til samtale på dansk: Mere end 4000 voksne udlændinge har på et år fået danskundervisning hos AOF Job & Dansk

17. marts 2023

I 2022 har AOF Job & Dansk hjulpet over 4000 voksne udlændinge i Syddanmark med at lære dansk.

Scandic udvikler medarbejderne i lavsæson og nyder godt af danskundervisning hos AOF

Scandic udvikler medarbejderne i lavsæson og nyder godt af danskundervisning hos AOF

20. februar 2023

AOF har i samarbejde med Scandic udviklet opkvalificeringsforløb til deres tosprogede medarbejdere, så de i lavsæsonen kan udvikle deres sprogkundskab ...

Arbejdermuseet bliver medlem af AOF Danmark

Arbejdermuseet bliver medlem af AOF Danmark

12. december 2022

På et hovedbestyrelsesmøde den 8. december 2022 blev Arbejdermuseet godkendt medlemskab i AOF Danmark.