Millionbevilling til AOF for at øge beskæftigelsen

De tre AOF-centre har modtaget en samlet bevilling på knap 40 mio. kr. fra EU-s Socialfond til projekt JEPS (Job, Engagement, Personlig udvikling og Social inklusion), som skal være med til at øge tilknytningen til arbejdsmarkedet og beskæftigelsen for personer i alderen 25 – 40 år, der er helt uden for eller kun i let kontakt med arbejdsmarkedet.

"Mange udsatte borgere befinder sig stadig langt fra eller helt uden for arbejdsmarkedet, og derfor vil bevillingen fra EU-s Socialfond få stor betydning for målgruppen. Projektet vil igennem en håndholdt indsats for de mest udsatte borgere dokumentere, at resultaterne rent økonomisk er rentable for kommunerne", siger Lone Dreyer, Direktør i AOF Center Fyn.

De tre AOF–centre vil i samarbejde med 6 kommuner i Syddanmark udvikle og gennemføre beskæftigelsesrettede individuelle forløb, hvor den enkelte deltager får tilknyttet en professionel kontaktperson, en såkaldt Banebryder. Banebryderen vil gennem en struktureret indsats hjælpe den enkelte deltager med bl.a. at afstemme kompetencer og ressourcer, og vil ligeledes vejlede deltageren med henblik på at nedbryde eventuelle barrierer i forbindelse med en fremtid på arbejdsmarkedet. Banebryderen skal også arbejde med at øge den enkelte deltagers strategier til selvstændig handling og aktion, ligesom projektet benytter kognitiv træning som metode. Der er nemlig særlig fokus på målgruppens sociale og personlige forudsætninger, da JEPS også er et bidrag til den brede indsats om social inklusion.

Som en del at indslusningsforløbet vil deltagerne komme i virksomhedspraktik, få kompetenceløft gennem eksempelvis læse – skrive eller regnekurser eller relevante AMU – kurser.

Projektet er udviklet af AOF Center Fyn, AOF Center Sydjylland og AOF Center Syd, og de 6 deltagende kommuner er: Vejen Kommune, Aabenraa Kommune, Esbjerg Kommune, Svendborg Kommune, Haderslev Kommune og Faaborg-Midtfyn Kommune.

For mere information om projekt JEPS, kontakt Lone Dreyer (ld@aofcenterfyn.dk).  

Lignende nyheder

Fra tegnsprog og tolk til samtale på dansk: Mere end 4000 voksne udlændinge har på et år fået danskundervisning hos AOF Job & Dansk

Fra tegnsprog og tolk til samtale på dansk: Mere end 4000 voksne udlændinge har på et år fået danskundervisning hos AOF Job & Dansk

17. marts 2023

I 2022 har AOF Job & Dansk hjulpet over 4000 voksne udlændinge i Syddanmark med at lære dansk.

Scandic udvikler medarbejderne i lavsæson og nyder godt af danskundervisning hos AOF

Scandic udvikler medarbejderne i lavsæson og nyder godt af danskundervisning hos AOF

20. februar 2023

AOF har i samarbejde med Scandic udviklet opkvalificeringsforløb til deres tosprogede medarbejdere, så de i lavsæsonen kan udvikle deres sprogkundskab ...

Arbejdermuseet bliver medlem af AOF Danmark

Arbejdermuseet bliver medlem af AOF Danmark

12. december 2022

På et hovedbestyrelsesmøde den 8. december 2022 blev Arbejdermuseet godkendt medlemskab i AOF Danmark.