Millionbevilling til AOF for at hjælpe psykisk sårbare

AOF Frederiksberg - København har netop fået bevilliget 1,6 millioner kroner fra Veluxfonden til et projekt, der over en knap 2-årig periode skal udvikle en ny metode til at inkludere psykisk sårbare medborgeres deltagelse i aftenskolen. For mange mennesker, som dagligt slås med deres mentale helbred, kan det være vanskeligt at komme ud af eget hjem og deltage i almindeligt socialt liv. Bekymringer og undskyldninger for ikke at komme afsted kan stå i kø, og projektet skal medvirke til, at psykisk sårbare bryder isolationen og får større livskvalitet ved at tage aktivt del i et aftenskolefællesskab.

Den overordnede idé er, at en aftenskolekursist melder sig i AOF som frivillig, og bliver ’makker’ med en medborger, der kunne mangle støtte til at komme afsted til en aftenskoleaktivitet. Det kan f.eks. være ved at følges til undervisningen og undervejs have et øje på, om makkeren har det godt.

Projektet gennemføres i samarbejde med Depressionsforeningen og Frinova (en udviklingsenhed i socialforvaltningen i Københavns Kommune).

Veluxfonden er en almennyttig fond, der støtter videnskabelige, kulturelle, sociale og miljømæssige formål.

 

Vil du hjælpe?
Ved du allerede nu, at du skal gå på aftenskole i AOF Frederiksberg -København til efteråret, og kunne du tænke dig at blive frivillig i projektet, så kontakt AOF Frederiksberg - København på tlf. 38 16 03 36 fra uge 31.

Lignende nyheder

Arbejdermuseet bliver medlem af AOF Danmark

Arbejdermuseet bliver medlem af AOF Danmark

12. december 2022

På et hovedbestyrelsesmøde den 8. december 2022 blev Arbejdermuseet godkendt medlemskab i AOF Danmark.

DEBAT: Politikerne gambler med befolkningens mentale sundhed

DEBAT: Politikerne gambler med befolkningens mentale sundhed

25. november 2022

Danskernes mentale sundhed har taget et kraftigt slag under coronapandemien - også for dem, der ikke rammes af sygdommen.

Styrk folkesundheden gennem folkeoplysning

Styrk folkesundheden gennem folkeoplysning

4. april 2022

Læs Direktør John Meinert Jacobsens indlæg om hvordan folkeoplysningen styrker folkesundheden.