Inklusionspris går for andet år i træk til Scandic

Foto: Scandic

Scandic Hotels blev i denne uge hædret af Great Place to Work for deres mangfoldige medarbejdersammensætning. For andet år i træk modtog de prisen som Danmarks bedste arbejdsplads til inklusion ved prisuddelingen i Cirkusbygningen i København. Sammenhold og arbejdsglæde er nogle af de ord, som beskriver arbejdspladsen med 115 forskellige nationaliteter fordelt på 2.000 ansatte.

I samarbejde med AOF tilbyder hotelkæden gratis danskundervisning i arbejdstiden til medarbejdere med behov for det. Undervisningen er med til at forbedre den daglige kommunikation mellem medarbejderne, så arbejdsopgaverne udføres nemmere, og arbejdsmiljøet føles trygt. Derudover er målet med undervisningen også, at Scandics medarbejdere hurtigere bliver en del af samfundet generelt.

Liselotte Jensen, som er administrerende direktør i Great Place to Work, udtaler til Scandic: ”Igennem utallige, inkluderende initiativer har Scandic etableret et mangfoldigt miljø, som vi tydeligt kan se, at medarbejderne stortrives i. For den danske sammenhængskraft er det afgørende, at virksomheder giver alle chancen for at bidrage på arbejdsmarkedet. Det kan tjene som en inspiration for andre.”

Foruden danskundervisningen tager Scandic også initiativ til frit uniformvalg. Vagtplanlægning samt personalemad tager ligeledes hensyn til de mangfoldige kulturelle traditioner, som medarbejderne kommer med.

Anne Mette Pedersen, HR-direktør i Scandic, udtaler i en pressemeddelelse: ”Vi er stolte og taknemmelige over igen at få inklusionsprisen. Scandics kultur er bygget op om mantraet ’plads til alle’, og vi ser en mangfoldig medarbejdersammensætning som en stor gevinst og afgørende for vores succes. Det er glædeligt, at vores store og kontinuerlige fokus på inklusion, udvikling og trivsel anerkendes på denne måde.”

Hele pressemeddelelsen kan læses her.

Om Great Place to Work:

Great Place to Work er en anerkendt analyse- og konsulentvirksomhed, der arbejder for at skabe et bedre samfund ved at hjælpe arbejdspladser med at blive bedre. De hædrer hver år de bedste arbejdspladser i 51 lande i hele verden. I år var 19. gang for kåringen af Danmarks bedste arbejdspladser.

Lignende nyheder

Fra tegnsprog og tolk til samtale på dansk: Mere end 4000 voksne udlændinge har på et år fået danskundervisning hos AOF Job & Dansk

Fra tegnsprog og tolk til samtale på dansk: Mere end 4000 voksne udlændinge har på et år fået danskundervisning hos AOF Job & Dansk

17. marts 2023

I 2022 har AOF Job & Dansk hjulpet over 4000 voksne udlændinge i Syddanmark med at lære dansk.

Scandic udvikler medarbejderne i lavsæson og nyder godt af danskundervisning hos AOF

Scandic udvikler medarbejderne i lavsæson og nyder godt af danskundervisning hos AOF

20. februar 2023

AOF har i samarbejde med Scandic udviklet opkvalificeringsforløb til deres tosprogede medarbejdere, så de i lavsæsonen kan udvikle deres sprogkundskab ...

Arbejdermuseet bliver medlem af AOF Danmark

Arbejdermuseet bliver medlem af AOF Danmark

12. december 2022

På et hovedbestyrelsesmøde den 8. december 2022 blev Arbejdermuseet godkendt medlemskab i AOF Danmark.