Hæklekursus hos AOF førte til trøstebamser på sygehuse

I Københavns Vestegn findes et fællesskab af godhjertede mennesker, som frivilligt hækler, syer og strikker bamser og dukker på livet løs til syge og tilskadekomne børn på sygehusafdelingerne. Det viser sig at gøre en stor forskel for børnene, fordi de kan finde trøst i det lille tøjdyr. På den måde bidrager trøstebamserne til en tryg og knap så ubehagelig oplevelse for en stor del af børnene, når de fx ankommer på skadestuen med en brækket arm.

For Annette Kristensen startede det hele med et hæklekursus hos AOF i Greve. Hun ville gerne lære at hækle, så hun var med til at stable et hold på benene, som hun også selv deltog på. Herefter er hun fortsat på endnu et hæklekursus, og siden er det gået slag i slag.

Det var især efter, at Annette selv lå på akutmodtagelsen med en brækket fod, at hun fik øjnene op for, hvor bange og utrygge børnene kan blive i en lignende situation. Det online fællesskab kaldet Trøstebamserne blev hun en del af efterfølgende, med det formål at mødes med andre hækleentusiaster og lave hyggelige tøjdyr til de berørte børn. Alene i 2019 er der blevet lavet over 900 trøstebamser, som jævnligt bliver uddelt af sygeplejersker på sygehusene i bl.a. Roskilde, Køge og Glostrup. Her fungerer trøstebamserne som en opmuntrende lille gave, så børnene på den måde husker tilbage på besøget som noget positivt.

”Det har nu grebet om sig, for det er stærkt vanedannende”, siger Annette Kristensen og fortsætter: ”Det her er min egen lille mission. I stedet for at rende rundt med en indsamlingsbøtte kan jeg bidrage til en god sag med mine kreative evner, som jeg har udviklet hos AOF”.

For Annette Kristensen giver det hele især mening, når forældrene kommer med positive tilbagemeldinger om, hvor glade deres børn var for at få en tryg følgesvend, som kunne komme med til undersøgelse, eller når der skulle tages blodprøve. Det er håbet, at flere melder sig ind i fællesskabet og bidrager til den gode sag, for der er fortsat et stort behov for de bløde legekammerater på afdelingerne. Derfor opfordrer hun kraftigt andre, der har lyst, til at hjælpe hvor man kan.

Vil du også lave trøstebamser, men har aldrig hæklet før? Hos AOF tilbyder vi et væld af kreative kurser, herunder også hækling, på alle niveauer. Hold øje med kursusportalen, når der i januar bliver lagt spritnye kurser på. 

Lignende nyheder

Arbejdermuseet bliver medlem af AOF Danmark

Arbejdermuseet bliver medlem af AOF Danmark

12. december 2022

På et hovedbestyrelsesmøde den 8. december 2022 blev Arbejdermuseet godkendt medlemskab i AOF Danmark.

DEBAT: Politikerne gambler med befolkningens mentale sundhed

DEBAT: Politikerne gambler med befolkningens mentale sundhed

25. november 2022

Danskernes mentale sundhed har taget et kraftigt slag under coronapandemien - også for dem, der ikke rammes af sygdommen.

Styrk folkesundheden gennem folkeoplysning

Styrk folkesundheden gennem folkeoplysning

4. april 2022

Læs Direktør John Meinert Jacobsens indlæg om hvordan folkeoplysningen styrker folkesundheden.