Arbejdermuseet bliver medlem af AOF Danmark

Arbejdermuseet har siden 1982 formidlet udviklingen i arbejdernes hverdagsliv og arbejdsvilkår og arbejderbevægelsens historie fra 1870 og frem til i dag. Museet ligger i Arbejdernes Forenings- og Forsamlingsbygning på Rømersgade i København. I 2022 har Arbejdermuseet som det første danske museum nogensinde vundet Europarådets museumspris, The Council of Europe Prize. En prestigefyldt pris til særlige museer, som med afsæt i europæisk kulturhistorie fremmer forståelsen for menneskerettigheder og demokratisk medborgerskab og engagement.

Og nu er de også blevet medlem af AOF Danmark.

For Arbejdermuseets direktør Søren Bak-Jensen er medlemskabet helt oplagt, og han udtaler i den forbindelse:
”AOF har gennem snart 100 år været et fyrtårn inden for dansk folkeoplysning, og en samlende ramme for både fællesskaber og det enkelte individs muligheder for at dygtiggøre og engagere sig og tage del i demokratiet. Det er en ambition og vision vi på Arbejdermuseet kan genkende i vores eget arbejde og som vi ønsker at styrke os omkring i fremtiden gennem stærke samarbejder. Derfor glæder vi os utrolig meget til at udfolde mulighederne i den tættere relation fremadrettet”.

Begejstringen er også stor hos AOF Danmark:
"I AOF glæder vi os enormt meget over medlemskabet, da vi har en fælles historie at fortælle. Den seneste tid har budt på øget samarbejde med Arbejdermuseet, og jeg ser frem til at se det blomstre endnu mere. I samme ombæring vil jeg også benytte lejligheden til at ønske stort tillykke med den fornemme pris, som er fuldt fortjent", siger Humaira Nasim, vicedirektør i AOF Danmark. Du kan læse mere om Arbejdermuseet på www.arbejdermuseet.dk

Lignende nyheder

DEBAT: Politikerne gambler med befolkningens mentale sundhed

DEBAT: Politikerne gambler med befolkningens mentale sundhed

25. november 2022

Danskernes mentale sundhed har taget et kraftigt slag under coronapandemien - også for dem, der ikke rammes af sygdommen.

Styrk folkesundheden gennem folkeoplysning

Styrk folkesundheden gennem folkeoplysning

4. april 2022

Læs Direktør John Meinert Jacobsens indlæg om hvordan folkeoplysningen styrker folkesundheden.