AOF uddanner lufthavnsmedarbejdere og sender dem ud i nye jobs

Siden coronanedlukningen er de fleste medarbejdere i Københavns Lufthavn blevet hjemsendt og efterfølgende har mange fået at vide, at der ikke er et job for dem at vende tilbage til på længere sigt. Her har AOF fået muligheden for at hjælpe medarbejderne med at komme ud i nye jobs:

”Der er nogen, der ønsker at komme tilbage i det samme job, men der er også nogen, der har indset, at det er meget svært, og det er kun få, der bliver tilbagekaldt i deres tidligere stillinger”, siger Benjamin Heede til TV2 Nyhederne. Han er projektleder i AOF Center Storkøbenhavn, som har fået den store opgave at opkvalificere 1500 af de cirka 4000 medarbejdere, der har mistet deres job i lufthavnen:

”Det er en meget stor opgave, men vi har heldigvis rigtige gode folk til at løfte opgaven. Ikke bare hos os, men også hos andre aktører, som er tilknyttet jobcenteret. 

Indsatsen består grundlæggende i opkvalificering og gerne til en anden branche. Som det ser ud nu, bliver det nemlig svært at komme tilbage til lufthavnen. ”Men overordnet set ønsker vi jo også, at de skal genindtræde på arbejdsmarkedet hurtigst muligt", siger Benjamin. 

De 1500 lufthavnsmedarbejdere har mange forskellige funktioner, det er fx bagagefolk, cabin crew og piloter. Men hvordan sørger man så for, at de kommer videre? En bagagemedarbejder kan eksempelvis komme ud i medicinalindustrien som operatør eller tage et vagtkursus med henblik på at komme ind og være vagt. ”Vi ser også bagagefolk komme ind på et lager og får et arbejde. Det er de brancher, vi kigger på”, udtaler Benjamin Heede.

Medarbejderne i lufthavnen har arbejdet tæt sammen som en stor familie. Derfor er det for mange vemodigt at skulle sige farvel til arbejdsfællesskabet. Ifølge Benjamin Heede er medarbejderne heldigvis meget omstillingsparate, så det er nemt at opkvalificere eller give dem en ny retning i karrieren:

”De har en meget høj arbejdsmoral, og de vil gerne videre. De har indset, at lufthavnen ikke kommer videre på nuværende tidspunkt, og at det er nu, de skal tage skridtet.”

Indtil videre har der været omkring 100 personer igennem et forløb hos AOF, og 20-25% af dem er kommet ud på arbejdsmarkedet igen i nye jobs.

Lignende nyheder

Fra tegnsprog og tolk til samtale på dansk: Mere end 4000 voksne udlændinge har på et år fået danskundervisning hos AOF Job & Dansk

Fra tegnsprog og tolk til samtale på dansk: Mere end 4000 voksne udlændinge har på et år fået danskundervisning hos AOF Job & Dansk

17. marts 2023

I 2022 har AOF Job & Dansk hjulpet over 4000 voksne udlændinge i Syddanmark med at lære dansk.

Scandic udvikler medarbejderne i lavsæson og nyder godt af danskundervisning hos AOF

Scandic udvikler medarbejderne i lavsæson og nyder godt af danskundervisning hos AOF

20. februar 2023

AOF har i samarbejde med Scandic udviklet opkvalificeringsforløb til deres tosprogede medarbejdere, så de i lavsæsonen kan udvikle deres sprogkundskab ...

Arbejdermuseet bliver medlem af AOF Danmark

Arbejdermuseet bliver medlem af AOF Danmark

12. december 2022

På et hovedbestyrelsesmøde den 8. december 2022 blev Arbejdermuseet godkendt medlemskab i AOF Danmark.