AOF er nomineret til Årets Aftenskole

Den 22. august uddeles Aftenskolernes Pris 2019 på Kulturmødet på Mors, hvor Kulturminister Joy Mogensen også deltager til prisfesten. AOF Center Odense er nomineret som Årets Aftenskole, med følgende begrundelse:

"AOF Center Odense er nomineret til prisen for årets aftenskole, fordi de tør tage et samfundsmæssigt ansvar og tænker aftenskolen ind i enhver tænkelig national indsats, der kræver et lokalt engagement for at lykkes. De praktiserer konceptet ”Think globally and act locally” og med deres nye projekt Grobund, løfter de FN’s Verdensmål helt ud i de små lokalsamfund i landsbyerne. AOF Center Odense søger altid fællesskaber og samarbejder på tværs af sektorer i nye partnerskaber."

Gitte Overgaard, skoleleder i AOF Center Odense er meget glad og siger:

 - Vi er meget stolte over at være nominerede. Det er dejligt, at der lægges mærke til, at vi gør en særlig indsat for at udvikle aftenskoleaktiviteter, så de matcher tiden trends. For mig er folkeoplysning super vigtig. Jeg mener, at "Viden, samvær og udvikling" er helt nødvendig, hvis vi eksempelvis skal omstille samfundet, så vi kan nå at indfri de 17 Verdensmål. For mig betyder det meget, at vi er en aftenskole, der os særlig umage for at nå alle befolkningsgrupper, uanset hvor de bor og hvordan de lever. Folkeoplysning er og skal altid være for alle. Vi vil gerne inspirere andre til at tænke ud af boksen. Vi skal selvfølgelig holde fast i de gode gamle klassikere, men det er vigtigt, at vi tør gå nye veje, for kun på den måde kan vi udvikle folkeoplysningen. Jeg har før sagt det og siger det gerne igen: Jeg mener, at folkeoplysningen og dermed aftenskolerne er fyrtårne, der lyser op, sætter retning og viser nye veje.

Om Aftenskolernes Pris 2019: 
Prisfesten finder sted på Kulturmødet på Mors  d. 22. august 2019 kl. 16.00 på scenen Bag plankeværket.
Ud over uddelingen, inviteres der til debat om betydningen af kultur og amatørkunst. Debatten modereres af Gertrud Thisted Højlund og der vil være musikalsk underholdning af Karina Willumsen. 

Aftenskolernes Pris er en fejring af de mange gode kræfter og initiativer, der findes i aftenskolen. Hver eneste dag gør aftenskolerne en stor forskel for den enkelte, for fællesskabet og for hele Danmark. Med uddelingen af Aftenskolernes Pris sætter vi fokus på de aftenskoler, aftenskoleaktiviteter og enkeltpersoner, der i særlig grad er med til at gøre den folkeoplysende voksenundervisning til en nyskabende, aktuel og engageret aktør i lokalsamfundet.

I 2019 uddeles prisen i 3 kategorier. En uafhængig jury har udpeget de nominerede i hver kategori: 

Årets aftenskolekommune
Årets aftenskole 
Årets aftenskoleunderviser 

Det er de 5 landsdækkende aftenskoleforbund - AOF, DOF, FOF Fora og LOF der arrangerer Aftenskolernes Pris. I år uddeles prisen for 5. gang. 

Læs mere på www.aftenskolernespris.dk, hvor du kan læse om alle nominerede og se tidligere års vindere.

Lignende nyheder

Fra tegnsprog og tolk til samtale på dansk: Mere end 4000 voksne udlændinge har på et år fået danskundervisning hos AOF Job & Dansk

Fra tegnsprog og tolk til samtale på dansk: Mere end 4000 voksne udlændinge har på et år fået danskundervisning hos AOF Job & Dansk

17. marts 2023

I 2022 har AOF Job & Dansk hjulpet over 4000 voksne udlændinge i Syddanmark med at lære dansk.

Scandic udvikler medarbejderne i lavsæson og nyder godt af danskundervisning hos AOF

Scandic udvikler medarbejderne i lavsæson og nyder godt af danskundervisning hos AOF

20. februar 2023

AOF har i samarbejde med Scandic udviklet opkvalificeringsforløb til deres tosprogede medarbejdere, så de i lavsæsonen kan udvikle deres sprogkundskab ...

Arbejdermuseet bliver medlem af AOF Danmark

Arbejdermuseet bliver medlem af AOF Danmark

12. december 2022

På et hovedbestyrelsesmøde den 8. december 2022 blev Arbejdermuseet godkendt medlemskab i AOF Danmark.