30 minutters folkeoplysning live
6. april 2020
AOF Danmark præsenterer en række spændende personer, som holder oplæg live på Facebook.

På billedet: Den fynske duo Svøbsk, som kan opleves live på Facebook.
Inspireret af TED Talks inviteres interessante personer ind på AOF Danmarks Facebookside for at holde et oplæg live på ca. 15 minutter om et relevant og aktuelt emne, som vedkommende brænder for. Herefter vil det være muligt at stille spørgsmål direkte til oplægsholderen i kommentarfeltet.
Formålet med de 30 minutters folkeoplysning er at oplyse den brede danske befolkning, og derfor vil oplægsholderne åbne vanskelige temaer op og gøre dem så letfordøjelige som muligt.
Programmet for 30 minutters folkeoplysning
Mandag den 6. april klokken 14.00: Flemming Pless
Flemming Pless er sognepræst ved Christians Kirke i København og vil gøre os klogere på påskens historie og dens betydning for kristendommen. Han vil komme ind på, hvad der skete dengang i Jerusalem, og hvordan påsken er blevet fejret op gennem historien og frem til i dag.
Se med her
Tirsdag den 7. april klokken 14.00: Frank Hvid Petersen
Frank Hvid Petersen er nationaløkonom og finansanalytiker og hjælper os med at forstå den globale økonomi. Enorme hjælpepakker for tusindvis af milliarder kroner pumpes ud af verdens lande, men hvor kommer pengene fra? Hvordan skal de finansieres? Og hvor dyb er den nuværende krise sammenlignet med tidligere kriser? Hvilke farer lurer i kølvandet på corona-krisen?
Se med her
Onsdag den 8. april klokken 15.00: Kurt Elsberg
Kurt Elsberg er forstander ved AOF Center Sjælland og med sin guitar vil han starte en omgang fællessang med sange fra Arbejdersangbogen. Du kan forvente at høre sange som fx "Når jeg ser et rødt flag smælde", "Joanna", "Du er ikke alene", "Den lille lykke", "En enkel sang om frihed", "Kvinde min" og "Danmark for folket". Kurt spiller hver fredag frem til og med 1. maj.
Se med her
Tirsdag den 14. april klokken 15.00: Özlem Cekic
Mange lærte Özlem Cekic at kende som folketingsmedlem, men i dag er hun ude af politik, og bruger nu sine kræfter som brobygger, foredragsholder, forfatter og debattør og drikker masser af dialogkaffe. Formålet med dialogkaffen er, at fremme dialogen mellem befolkningsgrupper i Danmark.
Se med her
Onsdag den 15. april klokken 15.00: Martin Grunz
Martin Grunz viser Jacob Brostrups syv fantastiske malerier frem i Socialdemokratiets gruppeværelse på Christiansborg. Martin Grunz er historiker og vil fortælle om baggrunden for malerierne, som blev offentliggjort i 2018 og går under den fælles titel "Folkets tid".
Se med her
Torsdag den 16. april klokken 15.00: Peter Laugesen og Elena Askløf
Peter Laugesen og Elena Askløf med deres oplæg vil tage os med på en rejse ned gennem Europa. Peter og Elena står bag Vores Europa og har de seneste syv år været på gentagende rejser rundt i Europa for at tale med flere tusinde fra den europæiske ungdomsgeneration. I dette oplæg vil de fortælle om deres rejser med et særligt fokus på forskelle og solidaritet mellem Nord- og Sydeuropa.
Se med her
Mandag den 20. april klokken 15.00: Poul Smidt
Dronning Margrethes oldefar Frederik den 8. levede 42 år som kronprins og 6 år som konge og er måske mest kendt for, at han døde i Hamborg. Poul Smidt er journalist og har skrevet en spændende biografi om manden og mennesket, om hans store kongelige familie og ikke mindst om en tid i Danmarkshistorien med forfatningskamp og systemskiftet i 1901.
Se med her
Tirsdag den 21. april klokken 15.00: David Trads
David Trads er ekspert i amerikansk politik og skriver i bogen ’Amerika – hvor er du?’ om et forandret og polariseret USA, der under Trumps kaotiske ledelse ikke længere har det globale lederskab, som vi har kendt det siden 2. verdenskrig. Hvad er det, der er sket under Trump? Og kan demokraternes kandidat Biden vinde præsidentvalget i efteråret og ændre kursen?
Se med her
Onsdag den 22. april klokken 15.00: Iram Asif
Iram Asif gør os klogere på emnet slow living, som måske er særligt relevant i en tid som denne, hvor vi alle tvinges til at sætte tempoet ned. Eller gør den? Iram Asif er ph.d.-studerende ved Københavns Universitet og har valgt det langsomme liv med sufisme og yoga som hverdagskost.
Se med her
Torsdag den 23. april klokken 15.00: Katja Holm
Katja Holm er skuespiller, kulturdebattør, vicepræsident i det internationale skuespillerforbund og medlem af Danmarks Nationalkommission i UNESCO og sidder i kommissionen for kunstnerisk mangfoldighed og ytringsfrihed på vegne af den danske regering. Kunsten og kulturen har indimellem trange kår, og alle bruger kunsten på forskellig vis. Men hvad er det, der gør den så vigtig?
Se med her
Mandag den 27. april klokken 16.00: Mette Sofie Kirkedal
Mette Sofie Kirkedal fortæller om god børnelitteratur. Mette Sofie Kirkedal anmelder børnelitteratur og blev årets bogblogger 2018. Hun vil komme ind på, hvordan man skaber gode læsevaner og holder fast i læselysten og viser eksempler på gode bøger, man kan tage fat på.
Se med her
Tirsdag den 28. april klokken 20.00: Svøbsk
Duoen Svøbsk leverer forførende folkemusik med en klang af tidløshed. Svøbsk består af de to virtuose musikere Jørgen Dickmeiss på violin, mandoli, vokal og guitar og Maren Hallberg Lassen på harmonika. Deres lyse og artikulerede musik er rodfæstet i den blomstrende arv af traditionel musik fra Danmark og de omkringliggende lande.
Se med her
Onsdag den 29. april klokken 15.00: Frederik Vad
Frederik Vad, som er forbundsformand i DSU, holder oplæg med indgangsvinklen: Kan kulturen skabe sociale fremskridt? Ifølge Frederik Vad er dansk kulturpolitik reduceret til brok og status quo, og Socialdemokratiet bør i stedet have ambitionen om at føre en offensiv kulturpolitik, som skaber sociale fremskridt for borgerne.
Lignende nyheder

Fra tegnsprog og tolk til samtale på dansk: Mere end 4000 voksne udlændinge har på et år fået danskundervisning hos AOF Job & Dansk
17. marts 2023
I 2022 har AOF Job & Dansk hjulpet over 4000 voksne udlændinge i Syddanmark med at lære dansk.