30 minutters folkeoplysning live

På billedet: Den fynske duo Svøbsk, som kan opleves live på Facebook.

 

Inspireret af TED Talks inviteres interessante personer ind på AOF Danmarks Facebookside for at holde et oplæg live på ca. 15 minutter om et relevant og aktuelt emne, som vedkommende brænder for. Herefter vil det være muligt at stille spørgsmål direkte til oplægsholderen i kommentarfeltet. 

Formålet med de 30 minutters folkeoplysning er at oplyse den brede danske befolkning, og derfor vil oplægsholderne åbne vanskelige temaer op og gøre dem så letfordøjelige som muligt.    

 

Programmet for 30 minutters folkeoplysning

Mandag den 6. april klokken 14.00: Flemming Pless

Flemming Pless er sognepræst ved Christians Kirke i København og vil gøre os klogere på påskens historie og dens betydning for kristendommen. Han vil komme ind på, hvad der skete dengang i Jerusalem, og hvordan påsken er blevet fejret op gennem historien og frem til i dag. 

Se med her

 

Tirsdag den 7. april klokken 14.00: Frank Hvid Petersen

Frank Hvid Petersen er nationaløkonom og finansanalytiker og hjælper os med at forstå den globale økonomi. Enorme hjælpepakker for tusindvis af milliarder kroner pumpes ud af verdens lande, men hvor kommer pengene fra? Hvordan skal de finansieres? Og hvor dyb er den nuværende krise sammenlignet med tidligere kriser? Hvilke farer lurer i kølvandet på corona-krisen?

Se med her

 

Onsdag den 8. april klokken 15.00: Kurt Elsberg

Kurt Elsberg er forstander ved AOF Center Sjælland og med sin guitar vil han starte en omgang fællessang med sange fra Arbejdersangbogen. Du kan forvente at høre sange som fx "Når jeg ser et rødt flag smælde", "Joanna", "Du er ikke alene", "Den lille lykke", "En enkel sang om frihed", "Kvinde min" og "Danmark for folket". Kurt spiller hver fredag frem til og med 1. maj.

Se med her

 

Tirsdag den 14. april klokken 15.00: Özlem Cekic

Mange lærte Özlem Cekic at kende som folketingsmedlem, men i dag er hun ude af politik, og bruger nu sine kræfter som brobygger, foredragsholder, forfatter og debattør og drikker masser af dialogkaffe. Formålet med dialogkaffen er, at fremme dialogen mellem befolkningsgrupper i Danmark.

Se med her

 

Onsdag den 15. april klokken 15.00: Martin Grunz

Martin Grunz viser Jacob Brostrups syv fantastiske malerier frem i Socialdemokratiets gruppeværelse på Christiansborg. Martin Grunz er historiker og vil fortælle om baggrunden for malerierne, som blev offentliggjort i 2018 og går under den fælles titel "Folkets tid". 

Se med her

 

Torsdag den 16. april klokken 15.00: Peter Laugesen og Elena Askløf

Peter Laugesen og Elena Askløf med deres oplæg vil tage os med på en rejse ned gennem Europa. Peter og Elena står bag Vores Europa og har de seneste syv år været på gentagende rejser rundt i Europa for at tale med flere tusinde fra den europæiske ungdomsgeneration. I dette oplæg vil de fortælle om deres rejser med et særligt fokus på forskelle og solidaritet mellem Nord- og Sydeuropa.

Se med her

 

Mandag den 20. april klokken 15.00: Poul Smidt

Dronning Margrethes oldefar Frederik den 8. levede 42 år som kronprins og 6 år som konge og er måske mest kendt for, at han døde i Hamborg. Poul Smidt er journalist og har skrevet en spændende biografi om manden og mennesket, om hans store kongelige familie og ikke mindst om en tid i Danmarkshistorien med forfatningskamp og systemskiftet i 1901. 

Se med her

 

Tirsdag den 21. april klokken 15.00: David Trads

David Trads er ekspert i amerikansk politik og skriver i bogen ’Amerika – hvor er du?’ om et forandret og polariseret USA, der under Trumps kaotiske ledelse ikke længere har det globale lederskab, som vi har kendt det siden 2. verdenskrig. Hvad er det, der er sket under Trump? Og kan demokraternes kandidat Biden vinde præsidentvalget i efteråret og ændre kursen?

Se med her

 

Onsdag den 22. april klokken 15.00: Iram Asif

Iram Asif gør os klogere på emnet slow living, som måske er særligt relevant i en tid som denne, hvor vi alle tvinges til at sætte tempoet ned. Eller gør den? Iram Asif er ph.d.-studerende ved Københavns Universitet og har valgt det langsomme liv med sufisme og yoga som hverdagskost.

Se med her

 

Torsdag den 23. april klokken 15.00: Katja Holm

Katja Holm er skuespiller, kulturdebattør, vicepræsident i det internationale skuespillerforbund og medlem af Danmarks Nationalkommission i UNESCO og sidder i kommissionen for kunstnerisk mangfoldighed og ytringsfrihed på vegne af den danske regering. Kunsten og kulturen har indimellem trange kår, og alle bruger kunsten på forskellig vis. Men hvad er det, der gør den så vigtig?

Se med her

 

Mandag den 27. april klokken 16.00: Mette Sofie Kirkedal

Mette Sofie Kirkedal fortæller om god børnelitteratur. Mette Sofie Kirkedal anmelder børnelitteratur og blev årets bogblogger 2018. Hun vil komme ind på, hvordan man skaber gode læsevaner og holder fast i læselysten og viser eksempler på gode bøger, man kan tage fat på.

Se med her

 

Tirsdag den 28. april klokken 20.00: Svøbsk

Duoen Svøbsk leverer forførende folkemusik med en klang af tidløshed. Svøbsk består af de to virtuose musikere Jørgen Dickmeiss på violin, mandoli, vokal og guitar og Maren Hallberg Lassen på harmonika. Deres lyse og artikulerede musik er rodfæstet i den blomstrende arv af traditionel musik fra Danmark og de omkringliggende lande.

Se med her

 

Onsdag den 29. april klokken 15.00: Frederik Vad

Frederik Vad, som er forbundsformand i DSU, holder oplæg med indgangsvinklen: Kan kulturen skabe sociale fremskridt? Ifølge Frederik Vad er dansk kulturpolitik reduceret til brok og status quo, og Socialdemokratiet bør i stedet have ambitionen om at føre en offensiv kulturpolitik, som skaber sociale fremskridt for borgerne. 

Se med her

Lignende nyheder

Fra tegnsprog og tolk til samtale på dansk: Mere end 4000 voksne udlændinge har på et år fået danskundervisning hos AOF Job & Dansk

Fra tegnsprog og tolk til samtale på dansk: Mere end 4000 voksne udlændinge har på et år fået danskundervisning hos AOF Job & Dansk

17. marts 2023

I 2022 har AOF Job & Dansk hjulpet over 4000 voksne udlændinge i Syddanmark med at lære dansk.

Scandic udvikler medarbejderne i lavsæson og nyder godt af danskundervisning hos AOF

Scandic udvikler medarbejderne i lavsæson og nyder godt af danskundervisning hos AOF

20. februar 2023

AOF har i samarbejde med Scandic udviklet opkvalificeringsforløb til deres tosprogede medarbejdere, så de i lavsæsonen kan udvikle deres sprogkundskab ...

Arbejdermuseet bliver medlem af AOF Danmark

Arbejdermuseet bliver medlem af AOF Danmark

12. december 2022

På et hovedbestyrelsesmøde den 8. december 2022 blev Arbejdermuseet godkendt medlemskab i AOF Danmark.