3.2 mio. til beskæftigelsesindsats for seniorer

I fremtiden kommer befolkningssammensætningen ikke til at se ud, som den vi kender i dag. Den danske befolkning bliver nemlig ældre og ældre. Derfor kommer samfundet også til at være mere afhængige af seniorerne og har en vigtig opgave med at fastholde dem på arbejdsmarkedet.

Den opgave kommer AOF til at tage del i med en aktiv beskæftigelsesindsats i 2021 og 2022. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har nemlig bevilliget støtte til 3F og FOA i samarbejde med AOF, som skal levere undervisning til deres ældre medlemmer. 

Projektet er planlagt til at køre i perioden 1. januar 2021 til 31. december 2022 og omfatter både medlemmer i og uden for a-kasseforsøget. Det overordnede formål med projektet er at forebygge langtidsledighed ved at støtte medlemmerne i at komme i ordinært arbejde igen, enten på deres hidtidige fagområde eller inden for nye rammer.

Ballisager lavede i 2019 en undersøgelse, som viste, at personer over 50 år er den gruppe med flest langstrakte ledighedsperioder på trods af stor erfaring. Derfor er projektet også med særligt fokus på den enkeltes situation.

Projektet kommer til at køre som et 3-måneders forløb med uddannelse og en personlig jobformidler. AOF er i den sammenhæng kursusleverandør af 33 kurser og 1000 jobcoaching- og vejledningssamtaler. Parallelt med projektet skal AOF tilbyde FVU, hvor det er relevant.

Forventningen er, at 1000 ledige over 50 år bliver screenet i løbet af den 2-årige periode, som projektet strækker sig over. 100 af dem forventes at deltage i et opkvalificeringsforløb, og 60% kommer forventeligt i job eller uddannelse 6 måneder efter forløbet.

Lignende nyheder

Arbejdermuseet bliver medlem af AOF Danmark

Arbejdermuseet bliver medlem af AOF Danmark

12. december 2022

På et hovedbestyrelsesmøde den 8. december 2022 blev Arbejdermuseet godkendt medlemskab i AOF Danmark.

DEBAT: Politikerne gambler med befolkningens mentale sundhed

DEBAT: Politikerne gambler med befolkningens mentale sundhed

25. november 2022

Danskernes mentale sundhed har taget et kraftigt slag under coronapandemien - også for dem, der ikke rammes af sygdommen.

Styrk folkesundheden gennem folkeoplysning

Styrk folkesundheden gennem folkeoplysning

4. april 2022

Læs Direktør John Meinert Jacobsens indlæg om hvordan folkeoplysningen styrker folkesundheden.