Kursus afsluttet

Åndedrættets kraft - workshop

Har du lyst til at udforske, hvordan åndedrættet kan blive et meget simpelt, men virksomt, indre redskab til at skabe ro i dine tanker og øget kontakt til din krop?

 

Hver dag trækker vi vejret helt uden at tænke over det, men åndedrættet kan mere end blot forsyne os med ilt - det er også en direkte forbindelse til vores nervesystem. Et roligt og dybt åndedræt betyder også en rolig krop og et balanceret sind. Det kan de fleste sikkert genkende fra hverdagen, hvor stress og uro sender vejrtrækningen helt op i halsen, og giver en knude i maven.

 

I denne workshop arbejder vi med forskellige Pranayama-teknikker. Pranayama er ån­de­dræt­s­tek­nik­ker udviklet af oldtidens yogier til at skabe ro, balance og renselse i krop og sind - og ikke mindst som en forberedelse til meditation. Prana betyder ”livskrafts-energi” og Yama betyder ”mestring af og/eller kontrol over”

 

Formålet med Pranayama-teknikkerne er at øve mestringen af åndedrættet som et værktøj til at regulere kroppen og sindet. Uanset hvor vi er i livet, og hvilke situationer vi befinder os i, afspejler vejrtrækningen, hvordan vi har det på indersiden. Og åndedrættets kraft er tilgængeligt for os i alle situationer - også dér hvor vi er stressede.

 

Workshoppen indeholder både mere aktive øvelser samt blide og rolige øvelser med åndedrættet, så du får indsigt i bredden inden for ån­de­drætsø­vel­ser, samt hvad de hver især gør ved din krop og dit sind. Fælles for øvelserne er, at de er forholdsvis simple og kan bruges i din hverdag.

 

Deltagelse kræver absolut ingen erfaring med ån­de­dræt­s­tek­nik­ker, og både helt nybegyndere og øvede er meget velkomne.

 

Praktisk info: Vi skal bruge en yogamåtte/træningsmåtte, en me­di­ta­tions­pu­de eller et tæppe til de siddende øvelser samt evt. et tæppe til at varme sig med under afslapningen. Hvis du selv har, kan du medbringe dit eget udstyr, ellers er det hele også til rådighed på AOF.

Spis en god morgenmad og måske lidt formiddagsmad inden workshoppen. Du kan selv medbringe vand og lidt forfriskninger til pausen, men som udgangspunkt skal maven ikke være fuld, når vi bruger åndedrættet.

 

Jeg glæder mig til at byde dig velkommen på workshoppen!

 

Du kan altid skrive til mig, hvis du har nogle spørgsmål til workshoppen:

pmstef@gmail.com

Kursusdetaljer

ØrnsøCentret, Ørnsøvej 5-7, 8600 Silkeborg
Søndag, 10:00 - 13:30
4,75 lektioner, 1 mødegang
Søndag 14. april, 2024
Hold nr.: 7424104059

1 ledige pladser

Salget er lukket

Underviser

Patricia Gärtner Ekstrand

Jeg er uddannet i Pranayama, ån­de­dræt­s­tek­nik­ker fra yogaens verden. Mit fokus i min undervisning er nervesystemet, kontakt til kroppen, og hvordan det at begynde at lytte til kroppens små signaler styrker vores intuition og hjælper os med at navigere i livet.

Jeg vil elske at vise dig, hvordan du kan bruge din vejrtrækning til at vende hjem til din mest naturlige tilstand - en tilstand af indre ro, nærvær og glæde.

Salget er lukket

Kursus afsluttet