Meditativ yoga

I meditativ yoga lærer vi kroppen at meditere, jo mere vi slapper af, jo dybere kommer vi, både i kontakten med os selv og i stillingerne.
I meditativ yoga handler det aldrig om at præstere, konkurrere eller opnå noget. I stillingerne har vi så vidt muligt lukkede øjne, netop for at få fokus indeni og give slip på præstationene om at ville se ud på en bestemt måde, eller at konkurrere med de andre eller os selv.

Meditativ yoga er en meget gammel ayurvedisk og holistisk filosofi, som stammer fra østens spirituelle menneskesyn og handler om frihed, sundhed og balance. Pranayama, eller vej­rtræk­nings­ø­vel­ser, er en integreret del af yogaen. Jeg guider hele serien i et roligt tempo. Der er ikke andet snak eller afbrydelser under serien. Hver klasse sluttes af med "den endelige savasana" hvor vi ligger på ryggen, mens jeg guider en kropsscanning og til sidst ligger vi i stilhed inden jeg ringer på klangskålen og kalder tilbage. Serien hedder Tridosha og er en liggende serie.

Vi vil indimellem starte med en stående serie, som åbner kroppen og skaber noget variation.
I meditativ yoga er det ikke vigtigt hvor smidig du er eller hvor langt du kan komme ud i strækkene, det vigtige er at du er kærlig mod dig selv og respekterer din krop som den er,  giver slip på alt det omkring dig og mærker dig selv indeni.

Du kan deltage i meditativ yoga, uanset om du aldrig har dyrket yoga før, eller om du er en garvet yogi.

Medbring evt. din egen måtte.

Kursusdetaljer

AOF Vejle, Sønderbrogade 34,1, 7100 Vejle
Tirsdag, 11:15 - 12:45
24 lektioner, 12 mødegange
Tirsdag 17. september, 2024
Hold nr.: 9124204292

1.145 kr./person

12 ledige pladserTilmeld kursus

Underviser

Birgit Hvid

1.145 kr./person

Tilmeld kursus