Klarinet

Som ny klarinettist anbefaler jeg at du starter på en Bb klarinet.

Du starter med at lære klarinettens greb, klag og toner at kende og derefter at læse noder og spille lette rytmer. Lidt senere begynder vi at spille dine fa­vo­rit­mu­siks­tyk­ker, improvisation og meget mere, alt efter dine ønsker.

Er du middel eller øvet elev tager jeg udgangspunkt i hvor du er i din klarinet udvikling og dine ønsker.

Klarinetten tilhører træb­læ­ser­fa­mi­li­en og er et rørblads instrument. Selve klarinetten er i dag lavet af enten plastic eller træ, og der spilles med et klarinetblad på mundstykket. Uden klarinetbladet kan man ikke få lyd ud af instrumentet.

Klarinetten findes i flere forskellige størrelser. Både som soloinstrument og sammen med andre har klarinetten mangfoldige udtryks- og klang­mu­lig­he­der.

Klarinetten blev sandsynligvis opfundet omkring år 1700 af Johann Christoph Denner i Nürnberg og var senere Mozarts ynd­lings­in­stru­ment. Der er skrevet meget god klassisk musik til klarinetten både for små besætninger og til dens vigtige og faste rolle i sym­fo­ni­o­r­ke­ste­ret.

Klarinetten er med tiden også blevet et ho­ve­d­in­stru­ment i jazz og flere typer folkemusik. Klarinetten er beslægtet med saxofonen, og mange musikere kombinerer ofte disse to instrumenter.

Jeg glæder mig til vi spilles ved.

Mvh

Christian Leile Grönlund

Kontakt undervisere for aftale om mødetid. På 29740429 eller clg@christianleile.dk.


Kursusdetaljer

Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246, 2840 Holte
Fredag, 08:30 - 11:00
9 lektioner, 9 mødegange
Fredag 12. januar, 2024
Holdnr.: 414210
Nordsjælland

1.480 kr./person

3 ledige pladserTilmeld kursus

Underviser

Christian Grönlund

1.480 kr./person

Tilmeld kursus