Slægtsforskning fra A til Å

Hvor kommer du fra? Få svar på dette og mange andre spørgsmål om slægts­forsk­ning når forfatter og slægtsforsker, cand.mag. Tommy P. Christensen giver en introduktion til den grundlæggende systematik, og til hvordan du får skabt din egen anetavle.
Vi tager os tid til at gennemgå den proces, der kan bringe hoved og hale i dine slægtsdata og give dig styr på dine egne rødder (anerne).
Vi ser nærmere på den indledende ma­te­ri­a­le­ind­sam­ling (hvad og fra hvem?), inden vi tager fat på de mange oplysninger om din slægt, på biblioteker og i arkiver, samt på museer.
Du får lidt øvelse i de "krøllede bogstaver" og mulighed for at lære lidt om de tilgængelige databaser og arkiver. Vi ser på gamle fotografier og lærer at tolke de mange informationer, man finder undervejs.
Du behøver ikke at have en bærbar pc for at deltage, men har du en bærbar, anbefaler vi, at du medbringer den, og der er naturligvis gratis WiFi. Vi ser på et passende slægts­forsk­nings­pro­gram, og der udleveres en lærebog på kurset, "Styr på rødderne?", som er inkluderet i kursusprisen.

Underviser på kurset er lærebogens forfatter, cand.mag. MVU, Tommy P. Christensen. Han er kul­tur­hi­sto­ri­ker, fhv. mu­se­ums­in­spek­tør og arkivar. Han har siden 1980'erne undervist i slægts-forskning for begyndere, com­pu­ter­ge­ne­a­lo­gi og webbaseret slægts­forsk­ning. Han er æresmedlem af DIS-Danmark og Amager Slægts­hi­sto­ri­ske Forening (ASF) og an­mel­der­re­dak­tør på Personal-historisk Tidsskrift, der udgives af Samfundet for dansk genealogi og Per­so­nal­hi­sto­rie.

Kursusdetaljer

Tårnby Skole, Sneserevej 10, 2770 Kastrup
Mandag, 14:00 - 16:30
9 lektioner, 3 mødegange
Mandag 21. oktober, 2024
Hold nr.: 8724203062

740 kr./person

10 ledige pladserTilmeld kursus

Underviser

Tommy P. Christensen

740 kr./person

Tilmeld kursus