Priser for hele kurset

Info om priser
Priserne kan variere, da der er forskel på, hvilke kommuner, der giver tilskud til forskellige grupper af borgere. Du bliver derfor bedt om at indtaste din bopælskommune, hvorefter du får vist de priser, der er tilgængelige for dig.
  • Fuldt betalende 185 kr/person
  • studerende 125 kr/person

Kursusdage

  • 26-05-2021
    Onsdag
    19:30 - 21:30

Beskrivelse

Uden mandat - forfatteren og historikeren Bo Lidegaard sætter i et spændende foredrag fokus på den danske diplomat Henrik Kauffmann og hans betydning for sammenhængen mellem Grønland og USA.
I 2020 udgav Bo Lidegaard bogen "Uden mandat", der handler om den danske diplomat Henrik Kauffmann, der befandt sig i USA, da anden verdenskrig brød ud. Henrik Kauffmann er et eksempel på, at ét menneske kan påvirke verdenshistorien. Hør om hans betydning for både Grønland, Danmark og USA, og om en politisk aftale der startede en udvikling under krigen, der stadig gør sig gældende i dag.


Bogen "Uden mandat" har allerede inspireret til spillefilmen "Vores mand i Amerika", der havde premiere i 2020.


I sit foredrag vil Bo Lidegaard komme ind på, hvem Henrik Kauffmann var, hvad der drev ham til de handlinger, han udførte som gesandt i Washington D.C., de historiske omstændigheder for hvordan Grønland kom ind under USA under anden verdenskrig, og hvorfor der stadig den dag i dag er amerikanske baser i Grønland.


Bo Lidegaard vil også berøre nutidens Grønland. Hvor står Grønland egentlig henne i det store arktiske spil, og hvilke muligheder har Grønland for at varetage sine egne interesser?

Foredraget arrangeres i samarbejde med Nordatlantisk Hus.


Vi forventer at afholde foredraget fysisk, og vi tager selvfølgelig hensyn til de Corona regler, der gælder på tidspunktet. Er det stadig ikke muligt at mødes fysisk, kan man naturligvis få pengene tilbage, eller deltage hvis arrangementet flyttes til efteråret, der tilbydes evt. også en online version af foredraget til de der er interesseret.

Bo Lidegaard

Læs mere

Lignende kurser