Historien om Pisserenden v/Bjarne Lundis

Vi er inde bag voldene i den ældste del af København, Nørre Kvarter eller i dag bedre kendt som Pisserenden. Mennesker og husdyr boede side om side, og kvarteret var fyldt med beværtninger og gæstgiverier. Omegnens bønder skulle have et sted at overnatte, før de næste dag skulle sælge deres varer på byens markedsplads, og ikke mindst have et sted, hvor de kunne få slukket deres tørst.
Affaldet fra mennesker, køer og industriaffald løb gennem gadernes rendestene, så der var en fæl stank i hele kvarteret.
Pisserenden blev indtaget af prostituerede, som frem til 1970’erne sad i vinduerne og viste deres ”varer” frem. Vi ser stedet og hører historien om den majnat i begyndelsen af 1800-tallet, hvor na­tio­nal­k­leno­di­et Guldhornene blev stjålet og smeltet om.
Kvarteret begyndte i 1968’erne at ændre sig, unge flyttede ind i de små og billige lejligheder, og Pisserenden blev med tiden til det område, som vi kender i dag med masser af trendy cafeer, butikker og spisesteder. Kvarteret har trods tidens forandringer ikke mistet sin charme.

Kom med på byvandring og hør Pisserendens historie og om kampen for at bevare dets særpræg.
Guide på turen er journalist, fored­rags­hol­der og by-vandrer Bjarne Henrik Lundis.

 

Kursusdetaljer

Pumpehuset, Studiestræde 52, 1554 København V
Mandag, 17:00 - 19:00
1 lektioner, 1 mødegang
Mandag 16. september, 2024
Hold nr.: 24222872

185 kr./person

20 ledige pladserTilmeld kursus

Underviser

Bjarne Henrik Lundis

185 kr./person

Tilmeld kursus