Christian IV's Christianshavn

Byhistorikeren og forfatteren Allan Mylius Thomsen guider en tur gennem den charmerende bydel, hvor Christian IV satte mange byggeprojekter i gang. Et af de helt store var Christianshavn, som han påbegyndte i 1618. Den nye by blev opført efter hollandsk forbillede og delt med en kanal midt gennem bydelen, der var selvstændig købstad til 1674. Senere tider har udvidet Christianshavn med flådebasen Holmen og nye opfyldninger i vestenden.

Den lille by var i mange år nærmest provinsiel, og her opstod mange skibsværfter, hvor især Burmeister & Wain udviklede sig til et ver­dens­fo­re­ta­gen­de. Christian IV's by overlevede både bybrande og bombardementer, men ikke sa­ne­rings­i­ve­ren i midten af 1900-tallet. Selvom mange historiske bygninger faldt, har Christianshavn stadig bevaret sin charme med de mange overlevende historiske huse bag de gamle volde.

Mødested: Indgangen ved Vor Frelsers kirke.

Kursusdetaljer

Vor Frelsers Kirke, Sankt Annæ Gade 29, 1416 København K
Lørdag, 11:00 - 13:00
1 lektioner, 1 mødegang
Lørdag 15. juni, 2024
Hold nr.: 8724110057

150 kr./person

22 ledige pladserTilmeld kursus

Underviser

Allan Mylius Thomsen

Allan Mylius Thomsen, historiker og forfatter, som oprindeligt er uddannet reklametegner i 1971 og ma­nuskript­for­fat­ter fra Den Danske Filmskole i 1992. Har tilrettelagt en lang række radio- og tv-programmer gennem årene. Han har også skrevet for dag og ugeblade samt spe­ci­al­ma­ga­si­ner og har udgivet en hel del guides og historiske bøger bl.a. Den Danske Øl, Dansk Øl Guide, En baggårdsrod i København og senest Byen der forsvandt. Allan Mylius Thomsen har afholdt foredrag og guidet byvandringer for AOF Amager gennem mange år.

150 kr./person

Tilmeld kursus