Århusgadekvarteret - en oase i Nordhavn

Kom med på en guidet gåtur i År­hus­ga­de­kvar­te­ret med masser af oplevelser.
År­hus­ga­de­kvar­te­ret i Nordhavn er en spændende bydel i konstant udvikling, hvor nye tiltag og bygninger, som den kunstigt anlagte Kronløbsøen, Kanonhusets to søskende, og den 60 meter høje cy­lin­der­for­me­de PFA-bygning på nordtippen, skyder fortsat op og forandrer kvarterets udseende. Området rummer samtidig over 100 års historie som handels- og industriområde og er en del af Københavns Frihavn. En fortid som delvis bevares med de ikoniske siloer: The Silo, Frihavnstårnet og Portland Towers samt Den røde by og de tidligere pakhuse og gadenavne.
Vi skal rundt i hele kvarteret på Redmolen og opleve de arkitektoniske og historiske bygninger i År­hus­ga­de­kvar­te­ret, der tillige er et charmerende bykvarter tæt på vandet. Vi skal have det fulde overblik fra toppen af det 24 meter høje mul­ti­funk­tio­nel­le hus, Konditaget Lüders, se den tidligere våben- og am­mu­ni­tions­fa­brik, Rif­fel­syn­di­ka­tet, og selvfølgelig høre om områdets fortid, nutid og fremtid.
Det kan varmt anbefales at afslutte dagens rundvisning med spisning på egen regning på en af de mange hyggelige restauranter i År­hus­ga­de­kvar­te­ret. 

Mødested: Trelleborggade 6, 2150 Nordhavn, hvor AOFs guide Marianne Bentzen vil tage imod jer.

Turen egner sig ikke for dårligt gående, da vi går i raskt tempo og med mulige trapper.

OBS: Turen kan med fordel kombineres med: ”Nordhavn - Skandinaviens største by­ud­vik­lings­pro­jekt”, der afholdes samme dag.

Kursusdetaljer

Trelleborggade 6, Trelleborggade 6, 2150 Nordhavn
Tirsdag, 15:00 - 17:00
1 lektioner, 1 mødegang
Tirsdag 10. september, 2024
Hold nr.: 24222441

185 kr./person

35 ledige pladserTilmeld kursus

Underviser

Marianne Bentzen

185 kr./person

Tilmeld kursus