Priser for hele kurset

Info om priser
Priserne kan variere afhængigt af forskellige kommunale tilskud
  • Fuldt betalende 75 kr/person

Kursusdage

  • 30-09-2021
    Torsdag
    19:00 - 21:00

Beskrivelse

lektor, ph.d. Camilla Tenna Nørup Sørensen

Kina. Fortid. Nutid. Fremtid

Kina vil være en stormagt. Men landets ambitioner kan kun realiseres på basis af et stærkt indenrigspolitisk fundament – økonomisk, politisk, samfundsmæssigt og militært.

Udviklingen af „Riget i Midten” fra – for 40 år siden – at være et internationalt isoleret udviklingsland til nu at indtage en status som stormagt og globalt vækstlokomotiv er næsten gået for hurtigt.

Det gælder også udviklingen i det kinesiske samfund, som efterhånden er blevet meget kompliceret og vanskelig for de kinesiske ledere at håndtere og kontrollere. Samtidig er Kina for alvor begyndt at markere sig også langt uden for Asien, ikke mindst med det enorme infrastrukturprojekt „Den Nye Silkevej”.
Det kommer især tæt på Kongeriget Danmark i Arktis, hvis Grønland oplever stigende interesser fra stormagterne Kina og USA.

Foredraget vil med udgangspunkt i en kort skitse af baggrunden for Kinas „genrejsning” som stormagt over de senere årtier diskutere igangværende forandringer og dynamikker i samfundet, det politiske system, økonomien og udenrigs- og sikkerhedspolitikken for at slutte af med overvejelser om, hvordan næste kapitel i landets historie ud kan tage sig ud og hvad det betyder for os.

Sted: UCL, sygeplejerskeuddannelsen, Klostervænget 4, Svendborg

Tidspunkt kl. 19:00 til 21:00 torsdag den 15 april 2021

I samarbejde med Svendborg Folkeuniversitet

Yderligere oplysninger på Svendborg Folkeuniversitetets hjemmeside:

www.svendborgfolkeuniversitet.dk


Lignende kurser