Mit had: Krigsbarn, Bandebror, Ekstremist, Familiefar v/Yaqoub Ali

En unik rejse ind og ud af det militante islamistiske miljø

Radikalisering
Ingen sik­ker­heds­de­bat har fyldt mere det seneste årti end den militante islamisme. Alligevel står de mest fundamentale spørgsmål fortsat ubesvaret: Hvad driver et ungt menneske ud i en ekstremisme, der hylder vold og støtter angreb mod Danmark og Vesten? Hvad foregår der inde bag de lukkede døre i det militante islamistiske miljø? Hvordan ser en ra­di­ka­li­se­rings­pro­ces konkret ud bag nedrullede gardiner?

Personlig historie
Yaqoub Ali tilbragte ikke blot årevis i det militante islamistiske miljø. Han steg til tops og blev en af de mest be­tyd­nings­ful­de skikkelser i miljøet de seneste mange år. Han hyldede al-Qaeda, hadede Danmark og rekrutterede andre unge til det ekstremistiske miljø. 
Men en dom og en lang rejse med svære erkendelser og nødvendig selvrefleksion har i dag ført ham ud af ekstremismen og ind i samfundets fællesskab. Fast besluttet på at forandre fremtiden med den fortid, han ikke kan ændre. Håbet er, at hans historie kan hjælpe andre med at forstå ekstremismens natur og forhindre unge i at blive radikaliserede.
I Yaqoub Alis unikke foredrag kommer du helt tæt på en personlig historie, der er unik i mere end én forstand: Meget få topfigurer fra de militante islamistiske miljøer i Europa og Vesten har ændret kurs som Yaqoub og deler ud af deres erfaringer.

Yaqoub Ali har udgivet bogen bogen: Mit had: Krigsbarn. Bandebror. Ekstremist. Familiefar

 

Kursusdetaljer

Gladsaxe Hovedbibliotek, Søborg Hovedgade 220, 2860 Søborg
Tirsdag, 19:00 - 21:00
1 lektioner, 1 mødegang
Tirsdag 10. december, 2024
Hold nr.: 24218011

185 kr./person

99 ledige pladserTilmeld kursus

Underviser

Yaqoub Ali

185 kr./person

Tilmeld kursus