Valg i USA med Lippert og Petersen

Valg i USA med Søren Lippert og Friis Arne Petersen

Det vigtigste amerikanske præsidentvalg i nyere tid finder sted den 5. november. Vinderen af den intense politiske duel mellem Biden og Trump vil sætte kursen for USA i de næste mange år. Trump vil skabe en ny, stærk amerikansk økonomi gennem handelskrig med Kina og opgive Bidens klimapolitik. Samtidig vil han føre en uden­rigs­po­li­tik hvor vi europæere skal vænne os til at stå på egne ben. Trump vil søge hurtigt at slutte krigen mellem Rusland og Ukraine. Vi vil se en ny markant version af America First.
Biden er mere forudsigelig og vil sælge sin økonomiske politik, Bidenomics, som en stor succes. Amerikanerne ved det bare ikke. Biden vil fortsætte samarbejdet med os allierede, og samtidig kræve meget større indsats fra os. Han vil fortsætte sin klima- og stats­støt­tepo­li­tik. Og han vil satse på en stærk amerikansk indsats for at slå Kina i kampen om det økonomiske og teknologiske lederskab i verden.
Europa og hele verden vil på alle områder blive stærkt påvirket af den amerikanske befolknings valg af den næste præsident.

Søren Lippert er vært på TV 2 News.  MSc i politisk kommunikation og journalist. Søren Lippert er uddannet journalist fra Danmarks Jour­na­list­højsko­le i 2002, og i 2005 supplerede han med en ma­ster­ud­dan­nel­se i politisk kommunikation fra University of Liverpool.


Friis Arne Petersen er en tidligere dansk diplomat, der var direktør i Uden­rigs­mi­ni­ste­ri­et fra 1997 til 2005 og senest fra 15. august 2015 til 31. august 2020 var Danmarks ambassadør i Tyskland.

Kom og være med torsdag d. 24. oktober i Koncertsalen i Kulturcenteret.
Dørene åbner kl. 18. Foredrag starter kl. 19.

Kursusdetaljer

Taastrup Kulturcenter, Poppel Alle 12, 2630 Taastrup
Torsdag, 19:00 - 20:30
1 lektioner, 1 mødegang
Torsdag 24. oktober, 2024
Hold nr.: 4024211001

80 kr./person

87 ledige pladserTilmeld kursus

Underviser

Foredragsholder Foredragsholder

80 kr./person

Tilmeld kursus