Fremtidens samfund?

Er vi på vej mod et over­våg­nings­sam­fund? Eller er vi der allerede?
Oplæg og debat om fremtidens samfund v. Karen Melchior, Medlem af Europa-Parlamentet.

Forestil dig, at du står i su­per­mar­keds­kø­en, og en fremmed mand foran dig filmer dit ansigt – og vupti kender din identitet.

Facebook har både udviklet og siden droppet en sådan app – den var for snagende. Man siger, at vores ansigter er unikke ligesom fingeraftryk, og at det i dag er en relativt simpel opgave at træne programmer med kunstig intelligens til automatisk at genkende os.

I Danmark bruges automatisk an­sigts­gen­ken­del­se ved paskontrol i Kastrup og til at identificere og afvise fodboldbøller på Brøndby Stadion. Men der er ikke åbnet for at bruge det i andre sammenhænge. Europa-Kommissionen har foreslået, at det kun i særlige tilfælde skal være lovligt at anvende automatisk an­sigts­gen­ken­del­se til overvågning i det offentlige rum.

EU’s da­ta­be­skyt­tel­sesmyn­dig­hed mener modsat, at automatisk an­sigts­gen­ken­del­se helt skal forbydes i forbindelse med overvågning, og de ser det som en trussel mod vores fri­heds­ret­tig­he­der. Hvor er den rette balance mellem frihed og sikkerhed? Og skal vi være bekymrede for, at den form for overvågning kan misbruges?

Tirsdag den 9. april 2024 kl. 13-15 i Østerbrohuset


Hvis du vil vide mere, så deltag i vores andre foredrag om EU, eller deltag i hele vores spændende foredragsrække om EU, og hvad det har af betydning for dig! Du vil blive klædt på til det kommende EU-valg, der finder sted i 2024. Tilmeld det fulde program og få rabat, ved at skrive 4824111004 i søgefeltet, eller følge dette link: Bliv klædt på til EU-valget 2024 (aof.dk)

Kursusdetaljer

Østerbrohuset, Århusgade 103, 2100 København Ø
Tirsdag, 13:00 - 15:00
2 lektioner, 1 mødegang
Tirsdag 9. april, 2024
Holdnr.: 4824111012
AOF Center Storkøbenhavn

100 kr./person

57 ledige pladserTilmeld kursus

Underviser

Henrik Nord

100 kr./person

Tilmeld kursus