Fantastiske fortællinger

En række spændende foredrag, der har sit afsæt i nogle fantastiske og til tider græn­se­over­skri­den­de fortællinger. Det er i alt 3 aftener i godt selskab.

12.9. Verdens Vildeste Eventyr
Kom til foredrag om Verdens Vildeste Eventyr med Thor Pedersen.
Fra 2013 til 2023 brugte Thor Pedersen næsten et årti på én lang sammenhængende rejse til alle verdens lande UDEN på noget tidspunkt at sætte sig ind i et fly. En bedrift, der aldrig før er set, og som næppe bliver gentaget nogensinde.
Nu kommer han til Tårnby hovedbibliotek med sit enestående foredrag Verdens Vildeste Eventyr. Forbered dig på en oplysende, humoristisk og spændende oplevelse i selskab med et af ver­dens­hi­sto­ri­ens mest berejste mennesker.
Alle følelser er i spil, når Thor tager publikum med gennem projektets op- og nedture og berører emner som: indre styrke, ekstrem målrettethed, motivation, inspiration, menneskelighed, geografi, kultur, misforståelser og eventyr.
Thor har undervejs holdt foredrag i 65 lande rundt om i verden.

22.10. Trump: Prison or President?
USA står ved en skillevej i år og i en situation aldrig før set i USA's historie. Donald Trump kan enten ende med fire år mere som præsident eller i fængsel resten af hans liv. Udfaldet af valget og Trumps mange straffesager vil få enorm betydning for hvilken retning USA går i og dermed for Danmark og resten af verden.
Foredraget kigger nærmere på Trumps fire straffesager. Han er anklaget for at stjæle fortrolige dokumenter og for at forsøge at blive ved magten efter han tabte valget til Joe Biden. Men hvad handler sagerne egentlig om og vil de ende med at sende Trump i fængsel? Foredraget vil også handle om de demokratisk problemer der er i USA. Hvordan er USA nået dertil, og kan det amerikanske demokrati komme på ret køl igen? Til sidst kigger vi frem mod valget og taler om Trumps chancer for at vinde og hvad valget kommer til at betyde for USA.
Jeg er uddannet advokat i USA og har boet og arbejdet derovre i 10 år. Jeg skriver ugentlige artikler omkring juridiske og politiske forhold i USA på USA-mediet Kongressen.com. Herudover bliver jeg tit brugt som USA ekspert i TV og i radioen. Jeg er f.eks. fast gæst i Go'Morgen Danmark.

14.11. Krigen i Ukraine - Et helvede på jord
Hør og se Jan Grarups øjenvidne beretninger fra krigen i Ukraine. Jan Grarup har dokumenteret den russiske invasion af Ukraine. Han har på nærmeste hold oplevet konsekvenserne for ci­vil­be­folk­nin­gen og dokumenteret overgreb, bombardementer men også den ukuelige vilje til overlevelse og europæisk sammenhold og humanisme.

Foredraget arrangeres i et samarbejde mellem AOF Amager og Tårnby Hovedbibliotek.

Kursusdetaljer

Hovedbiblioteket, Kamillevej 10, 2770 Kastrup
Torsdag, 19:30 - 21:30
Tirsdag, 19:30 - 21:30
3 lektioner, 3 mødegange
Torsdag 12. september, 2024
Hold nr.: 8724211021

425 kr./person

68 ledige pladserTilmeld kursus

Underviser

Foredragsholder Foredragsholder

425 kr./person

Tilmeld kursus