EU, fødevarer og madkultur

Hvorfor er danske fødevarer blandt de dyreste i EU?

Debat om EU og fødevarer v. Mads Svaneklink, be­sty­rel­ses­med­lem i Coop Amba. og Jakob Ørstrup, kok og kulinarisk rådgiver hos Madkulturen.dk

Vi er det land i EU, der bruger færrest penge på mad og samtidig er vi det land, der har flest tilbudsaviser. Vi taler mere om mad og vin end nogensinde før og aviser og blade bugner af artikler om de samme emner. Det kunne jo tyde på en stor interesse.

Vi savner dog et større udvalg af især friske danske varer i supermarkedet. Belgien og Frankrig er langt foran. Med vore dages logistik er der ingen undskyldning for at ikke at have et større udbud. Forbrugerne bestemmer, siger kæderne, men det passer ikke. Vi kan jo kun bestemme over det vi får tilbudt! Kæderne kunne også vise større ansvar ved ikke at handle med varer, der er noget skidt, selvom det efterspørges.

Men hvorfor køber vi alt det jævne?

Debat om fremtidens madkultur i Danmark og Europa mellem en repræsentant for Danmarks største fødevarekæde og en kok.


Tirsdag den 26. marts 2024 kl. 13-15 i Østerbrohuset


Hvis du vil vide mere, så deltag i vores andre foredrag om EU, eller deltag i hele vores spændende foredragsrække om EU, og hvad det har af betydning for dig! Du vil blive klædt på til det kommende EU-valg, der finder sted i 2024. Tilmeld det fulde program og få rabat, ved at skrive 4824111004 i søgefeltet, eller følge dette link: Bliv klædt på til EU-valget 2024 (aof.dk)

Kursusdetaljer

Østerbrohuset, Århusgade 103, 2100 København Ø
Tirsdag, 13:00 - 15:00
2 lektioner, 1 mødegang
Tirsdag 26. marts, 2024
Holdnr.: 4824111010
AOF Center Storkøbenhavn

100 kr./person

57 ledige pladserTilmeld kursus

Underviser

Henrik Nord

100 kr./person

Tilmeld kursus