Kursus afsluttet

Østersøen og Arktis

Ruslands åbne invasion af Ukraine i 2022 har ført til et væsentligt forhøjet spæn­dings­ni­veau mellem Rusland og Vesten. Det ses og mærkes mest tydeligt, hvor de to sider støder sammen: I Østersøen og i Arktis.
Udvidelsen af NATO med Finland og Sverige har ført til en situation, hvor Østersøen har otte medlemmer af NATO og EU på den ene side og Rusland på den anden side. Det er oplagt, at det vil øge spændingen i området endnu mere, og at vi vil se flere episoder med provokationer og øvelser rettet mod modparten.

Samtidigt skal vi forvente, at en del af konflikten vil blive skubbet nordpå, op i Arktis. Den udvikling har været tydelig siden 2014, da Rusland invaderede Krim og det østlige Ukraine. I årene siden er der sket en voldsom militarisering af det arktiske område, ikke mindst på russisk side. Øget spænding i Arktis vil få store konsekvenser for alle lande i regionen, herunder for Kongeriget Danmark som skal forholde sig til nye udfordringer.

Flemming Splidsboel er seniorforsker. Han er en af Danmarks mest benyttede eksperter. Han har tidligere i 2023 modtaget både Forsk­nings­kom­mu­ni­ka­tions­pri­sen (Forsk­nings­mi­ni­ste­ri­et) og Ro­senkjær­pri­sen (DR) for sin omfattende og let­til­gæn­ge­li­ge formidling af vanskelige emner.

Kursusdetaljer

Rønne Bibliotek, Pingels Allé 1, 3700 Rønne
Onsdag, 19:00 - 21:00
1 lektion, 1 mødegang
Onsdag 27. september, 2023
Holdnr.: 0623211100
AOF Bornholm

117 ledige pladser

Salget er lukket

Underviser

Flemming Splidsboel Hansen

Salget er lukket

Kursus afsluttet