Mandskor og - kvartetter

Studenter-Sangforeningen er Danmarks største og ældste mandskor. Samtidig er det et kor hvor der gerne dyrkes sang i små ensembler, især kvartetter.
Der findes faste kvartetter som har sunget sammen længe og mødes jævnligt, men også kvartetter der samles om en enkelt optræden, f.eks. til en af vores fester eller til private arrangementer.

Endelig er der alle de lejligheder hvor man samles spontant. Det bliver så afgjort om man er "sangduelig" - dvs. at der er mindst en på hver stemme - og er det tilfældet, brydes der ud i sang.

Studenter-Sangforeningen har et stort repertoire af sange alle kan. Derfor kan man altid sætte et lille ensemble sammen af en eller flere sangere fra hver stemmegruppe. Til gengæld giver kvartetsangen også mulighed for at dyrke et repertoire der ellers ikke bliver sunget i koret, fx barbershop, for de der har lyst til det.

Kon­cert­fored­ra­get holdes som afslutning på en dag, hvor der er blevet øvet i kvartetter. Kvartetterne vil præsentere det, de har øvet i løbet af dagen. Desuden vil Korets nyligt tiltrådte dirigent, Signe Damsager, og vores vicedirigent gennem 10 år, Brian Grønbæk Jensen, fortælle om hvordan kvartetsangen indgår i deres arbejde med koret og selvfølgelig vil alle de små ensembler samle sig til et stort kor med sange fra korets store repertoire.
Foto: Ole Wahlgreen

Kursusdetaljer

Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246, 2840 Holte
Lørdag, 17:00 - 19:00
1 lektion, 1 mødegang
Lørdag 27. januar, 2024
Holdnr.: 414205
Nordsjælland

0 kr./person

75 ledige pladserTilmeld kursus

Underviser

Kåre Duhn

<p>Jeg er uddannet i biologi og musikvidenskab fra Københavns Universitet men har stort set kun brugt musikken. Jeg blev omskolet til organist da der var mere fremtid i det end i at være arbejdsløs biolog; jeg arbejder nu som freelance organistvikar.<br />Jeg gik til violin og lærte mig selv at spille klaver og harmonium som barn. Min far købte en mandolin billigt i Magasin, og jeg købte senere den første guitar for mine konfirmationsgave-penge. Jeg spiller i det hele taget på en masse forskellige instrumenter, jeg har en stor samling og har undervist i mange af dem. Jeg har spillet klassisk og folkemusik i mange sammenhænge og har sunget både i rytmiske og klassiske kor. For tiden spiller jeg mandolin i Spillefolket (tidligere kendt som Folkets Hus Spillemænd) og synger i Studenter-Sangforeningen.<br />Jeg har undervist i AOF siden min studietid. Jeg tager altid udgangspunkt i elevens interesser og ønsker til repertoire. Jeg synes det er lige spændende at undervise begyndere der starter på helt bar bund, og de der kan en del i forvejen. Kontakt til Kåre: Tlf. 22 98 10 52 mail: kduhn@city.dk Kåres hjemmeside https://duhn.nu/</p>

0 kr./person

Tilmeld kursus