C.V. Jørgensen koncertforedrag - Skygger & magi

Thomas Ulrik besøger igen Mu­sik­bi­bli­o­te­ket, og denne gang vil han fortælle om en af Danmarks helt store sangskrivere. I anledning af 50'året for C.V. Jørgensens debutalbum, 'En Stynet Strejfer', dedikerer vi en aften i C.V.'s tegn.

Der blev længere og længere mellem pla­deud­gi­vel­ser­ne frem til 2002, hvor C.V. Jørgensens foreløbig sidste studiealbum, "Fraklip fra det fjerne", udkom. Tavshed er normalt ikke guld i rockbranchen, men Carsten Valentin Jørgensens sporadiske output op igennem 90'erne og 00'erne forstærkede kun myten om C.V. Jørgensen, der blev grundlagt i 70'erne.

Kon­cert­fored­ra­get om C.V. Jørgensen har ordene i fokus og bevæger sig rundt i alt fra sump-rock til bogstavrim og forklarer, hvad det betyder for sangskriv­nin­gen, når man med et amerikansk udtryk er "outsider hip".

C.V.'s tekster rummer usentimentale portrætter af både anløbne og noble ran­dek­si­sten­ser. Der er skarp kritik af både luksusflippere og det bedre borgerskab. Og midt i C.V.'s ofte komplekse jongleren med modersmålet finder man zen-agtigt præcise beskrivelser af vemod, sorg og savn.

 

 

Foredraget er i samarbejde med Mu­sik­bi­bli­o­te­ket.

Kursusdetaljer

Odense Hovedbibliotek, Østre Stationsvej 15, 5000 Odense C
Torsdag, 17:00 - 19:00
1 lektioner, 1 mødegang
Torsdag 3. oktober, 2024
Hold nr.: 6424211931

100 kr./person

98 ledige pladserTilmeld kursus

Underviser

Thomas Ulrik Larsen

Thomas Ulrik Larsen er født og opvokset i musikbyen Roskilde og er en af Danmarks mest erfarne og efterspurgte mu­sik­for­mid­le­re med mere end 300 musikforedrags-arrangementer siden 2012. Han var i en lang årrække skribent for bl.a. Gaffa, Musikeren, Ud & Se, Politiken og svensk MM. Derudover er Thomas mu­siks­ko­le­læ­rer, guitarist og sangskriver med fire album-udgivelser på cv’et under sit alias, Lysår. Han er bosat i Nordsjælland med sin familie. 

Thomas Ulrik Larsen er cand. mag i musikvidenskab og pædagogik fra Københavns Universitet med speciale i ro­ck­mu­si­k­a­na­ly­se og rockhistorie. Han er en af landets kapaciteter inden for britisk og amerikansk rock fra især 1970’erne samt dansk rock fra samme periode.

Thomas var medvært i DR på P6 Beat i serien ”P6 Beat elsker…” da emnerne var Gasolin’ og Pink Floyd. Udsendelsen om Gasolin’ er den største lyttersucces i serien. Desuden har Thomas medvirket i “Klog på sprog” på DR P1, hvor emnet var Shu-bi-duas tekstunivers. Han var i efteråret 2023 engageret som officiel musikformidler på Østre Gasværk Teater i forbindelse med teatrets opsætning af Pink Floyds “The Wall” under titlen “Another Brick in the Wall pt. 5”.

100 kr./person

Tilmeld kursus