Kursus afsluttet

Ølforedrag/smagning - tysk øl

Historien om tysk øl og tyske stilarter.
Tyskland har en særlig ølkultur. Udover at være landet, hvor der bliver drukket mest øl, er Tyskland også kendt for oktoberfest, biergarten, bænke og lange borde, hvor man sidder og nyder øl i 1 liters ølkrus. Tyskland bliver kaldt øllets vugge, da det var her man mener, at øl blev opfundet. I 1516 blev Reinheitgebot (renhedspåbud) indført, hvilket betød at øl kun måtte brygges med vand, malt, humle og gær. Det er siden blevet afskaffet, men mange ølbryggere i Tyskland følger stadig denne praksis. Der findes mange forskellige tyske øltyper; helles, hvede, kölsch, schwartzbier, dunkels, bock osv.
På kurset bliver den tyske ølhistorie gennemgået samtidig med, at vi smager på forskellige tyske øl. Kursisterne kommer helt sikkert til at smage øl, de ikke har smagt før, og vil få en god viden om ølkulturen i et af de lande med allerstørst betydning indenfor øl.

Kursusdetaljer

AOF Rødovre, Højnæsvej 63, 1. sal, 2610 Rødovre
Torsdag, 19:30 - 21:30
1 lektioner, 1 mødegang
Torsdag 16. maj, 2024
Hold nr.: 7224111011

11 ledige pladser

Salget er lukket

Underviser

Søren Skov Petersen

Søren er næstformand i AOF. Har været ølentusiast i næsten 15 år. Arbejdede knap 3 år i ølbranchen. Har tidligere selv brygget øl, og har en generel bred viden og stor passion for special øl. Har deltaget i mange ølsmagninger tidligere og føler sig godt klædt på til at dele ud af sin viden. Har været aktiv i foreningslivet i over 16 år, og har derfor organisatorisk ballast ift. at facilitere arrangementer

Salget er lukket

Kursus afsluttet