En duft af bøger

2023

Oktober:

De bedste familier af Kim Blæsbjerg, 2023

1950`ernes Dan­marks­hi­sto­rie fortalt i roman om Cheminova. Vi følger en arbejder, en ingeniør og direktøren og deres 3 familier på fabrikken i Lemvig.  Cheminova vokser, vel­færds­sam­fun­det udvikles, friere kvinde liv og friere sexualitet - alt imens forureningen desværre også vokser til en giftskandale. Stor episk roman.

November:

Annas sang af Benjamin Koppel, 2022

En gribende fortælling om pigen Hannah, der vokser op i København i 1930’erne i en jødisk familie indvandret fra Polen. Hun drømmer om at blive pianist og forelsker sig i Aksel. Men da hun bliver tvangsgift med franske Francois, som hun ikke elsker, må hun opgive sine drømme. Forfatteren er musiker på højt internationalt niveau.

December:

Forvandlingens metode af Edouard Louis, 2023

En autofiktiv roman om den homoseksuelle Eddy (Belleguele)s forvandling fra fattig ar­bej­der­klas­sed­reng i en provinsby til at være en del af den kulturelle og økonomiske elite i Paris. Bogen handler om omkostningerne ved at bryde med familie, miljø og klasse. Forfatteren er i dag en litterær stjerne i Frankrig.

2024

Januar:

Ulvespring af Kerstin Ekman, 2022

Ulv lever et lykkeligt liv med sin kone Inga tæt på naturen i de store svenske skove. Mødet med en ulv får ham til at ændre holdning til at fælde træer og gå på jagt. En ekstentiel roman om livslang kærlighed, bæredygtighed og et forsvar for naturen - mod udbytning og ødelæggelse. Forfatteren har tidligere fået Nordisk Råds litteraturpris.

Februar:

Skæbnens blå tråde af Lars Mytting, 2021

Stor norsk slægtsroman om den velhavende Hekne-slægt, præsten Kai Schweigaard og den lille kristne bygd Butanger i starten af 1900-tallet. Der er megen fattigdom, og naturen er barsk. Fremskridtet er på vej, alt imens overtro, myter og historier er levende. 2. bind af Søster­klok­ker­ne.

Marts:

Menneskets dybeste erindring af Mohamed Mbougar Sarr, 2023

Fortryllende labyrintisk roman om en afrikaner i Europa - med indbygget de­tek­tiv­hi­sto­rie. Kær­lig­heds­af­fæ­rer, to verdenskrige, optøjer i Dakar og eskapader i Amsterdam og Buenos Aires i et miks af genrer. Den senegalesiske forfatter, der fik Goncourt-prisen i 2021, skriver med en enorm kærlighed til litteratur.


Kursusdetaljer

Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246, 2840 Holte
Tirsdag, 19:00 - 21:00
6 lektioner, 6 mødegange
Tirsdag 1. oktober, 2024
Hold nr.: 7124211503

595 kr./person

27 ledige pladserTilmeld kursus

Underviser

Birgitte Hamborg

Samme kursus på andre tidspunkter

595 kr./person

Tilmeld kursus