Venteliste

En duft af bøger

DE GLEMTE ORDS BOG af Pip Williams, 2023

I et haveskur i Oxford i 1886 samler mandlige redaktører ord til den 1. udgave af Oxford English Dictionary.  Under bordet ligger den enes datter 6-årige Esme og samler de kvinde- og underklasseord op, som mændene ikke finder værdige til optagelse. En historisk roman om ordenes magt, kvindekamp, stemmeret, ligestilling, klasseforskel, 1. Verdenskrig, venskab og - kærlighed,

 

BYTTE af Ann-Helén Laestadius, 2022

Romanen foregår blandt renavlere i Sameland i Sverige nord for Polarcirklen.  Den 9-årige samiske pige Elsa overværer i 2008, at hendes renkalv bliver dræbt af en ung mand.  Vreden får Elsa til som voksen at læse jura for at kunne tale samernes sag. Renerne dræbes fortsat af krybskytter, og samerne udsættes stadig for overgreb og ydmygelser, mens politiet ser passivt til.

 

DET MANGLENDE LYS af Nino Haratischwili, 2023

I 1980’erne vokser 4 piger op i en baggård i Tbilisis gamle bydel i Georgien. En opvækst med den første store kærlighed, men også med borgerkrig og vold i gaderne, heroinmisbrug, forræderi og dødsfald, som splitter deres venskab.  I 2019 mødes de tre igen på en udstilling i Bruxelles med fotos fra deres liv og deres lands historie. Kan de finde sammen igen?

 

DET BEDSTE MAN KAN SIGE af Nadia Kløvedal Reich, 2023

Barsk læsning om en tid, hvor der blev eks­pe­ri­men­te­ret med nye fællesskaber, stoffer, alternativ økonomi og fri kærlighed.  Erindringsbog om at vokse op i 70’erne i kollektiver, på Christiania og ombord på Nordkaperen. Om at have ingen og alle som forældre, og om at skulle klare sig selv som barn i al forvirringen, for så som voksen at skulle finde ud af, hvem man er.

 

DE UVÆRDIGE af Roy Jacobsen, 2023

Roman om en arbejderbydel i Oslo under 2. verdenskrig med små lejligheder, pengenød og vareknaphed. For at overleve danner tre af drengene en bande, der lyver, stjæler og svindler, først i det små, siden eskalerer kriminaliteten, som også omfatter samarbejde med tyskerne.  Et varmt og brutalt portræt af en barndom i krigstid.

 

DEMON COPPERHEAD af Barbara Kingsolver,2024

Og ja, den er inspireret af David Copperfield, men Demon bliver født ca. 175 år senere i Virginia i USA i slutningen af 1980’erne i en trailerpark af en enlig teenagemor på stoffer!  En forrygende, medrivende roman med kritik af håbløsheden i dag i et USA, hvor mange lever i dyb fattigdom med kriminalitet og opioider. Som David finder Demon sin plads i tilværelsen!

 


Kursusdetaljer

Hovedbiblioteket, Stationsvej 36, 3460 Birkerød
Onsdag, 19:00 - 21:00
6 lektioner, 6 mødegange
Onsdag 2. oktober, 2024
Hold nr.: 7124211501

595 kr./person

0 ledige pladserTilmeld venteliste

Underviser

Birgitte Hamborg

595 kr./person

Tilmeld venteliste