Senioruniversitetet - Kan landbruget blive bæredygtigt?

Jørgen Eivind Olesen

Kan landbruget blive bæredygtigt uden vi bliver veganere

Fødevarer er afgørende for vores liv, trivsel og helbred – de er også en del af vores kultur. Det samme gælder den måde fødevarer produceres på.
Ud over udledninger af CO2 fra fossile brændsler er landbrug og fø­de­va­re­pro­duk­tion den væsentligste trussel mod plantens økosystemer.
Omstilling af fø­de­va­re­pro­duk­tio­nen i en situation med stigende efterspørgsel er det helt afgørende for at nå verdens bæ­re­dyg­tig­heds­mål.
Det er en meget komplekst område, men også et område med utroligt spændende muligheder på mange planer for at udvikle løsninger, der sikrer en bedre verden.

Beskrivelse af fored­rags­hol­de­ren:
Jørgen E. Olesen er professor i landbrug og klimaændringer ved Aarhus Universitet og institutleder for Institut for Agroøkologi. Hans forskning omfatter landbrugets kulstof- og kvæl­stof­kredsløb fra lokal til global skala. Han er højt citeret forsker og anerkendt som en førende forsker på inden for effekter af klimaændringer på landbruget og drivgasser fra landbruget og hvordan disse kan reduceres. Han har bidraget til FN’s Klimapanel og danske re­ge­rings­kom­mis­sio­ner og råd.

Se­ni­o­ru­ni­ver­si­te­tet - for alle aldre
 Pris for fire forelæsninger: Kr. 300
 Pris for en enkelt forelæsning: Kr. 100

OBS! Ved tilmelding til ALLE 4 FORELÆSNINGER - gør blot opmærksom på det under "evt. kommentarer"

Kursusdetaljer

Medborgerhuset, Bindslevs Plads 5, 8600 Silkeborg
Onsdag, 15:00 - 17:00
2 lektioner, 1 mødegang
Onsdag 20. marts, 2024
Holdnr.: 7424111012
Silkeborg

100 kr./person

111 ledige pladserTilmeld kursus

Underviser

Jørgen Eivind Olesen

100 kr./person

Tilmeld kursus