Foredrag - sundt vægttab

Sundt vægttab - bliv din egen sund­hed­s­eks­pert

Maden er naturligvis om­drej­nings­punkt, når vi går i dybden med et sundt vægttab. Men der er mange de andre faktorer, som også har indflydelse på din vægt ved for eksempel at påvirke din appetit og mæthed, din næ­rings­op­ta­gel­se eller din ener­gi­pro­duk­tion og -omsætning.

Derfor er et fokus på kal­o­ri­e­re­strik­tion og kal­o­ri­e­regn­skab alene, også en lidt forældet tilgang til et vægttab. Energibalancen har en stor betydning, men andre faktorer som stress, søvn, døgnrytme, næ­rings­for­de­ling, muskelmasse, fedt­ned­bryd­ning, fedt­for­bræn­ding, insulin sensitivitet, metabolisk fleksibilitet, hormoner, tarmbakterier, kemikalier og genetik har også betydning for vægten.

Faktisk kan vedvarende kal­o­ri­e­re­strik­tion sænke muskelmassen og sætte din krop i en slags gemme-gear, hvilket er årsagerne til at cirka 90% af alle dem, der opnår et større vægttab, ofte er tilbage på samme vægt eller lidt mere indenfor 5-10 år.

Ordet vægttab trænger af samme grund til fornyelse. For hvem vil tabe muskler eller knogler? Tab af fedtmasse eller en sundere kro­p­s­sam­men­sæt­ning, beskriver derimod et sundt vægttab bedre. 

Om foredraget

I foredraget bliver du klædt på til at være din egen sund­hed­s­eks­pert, så du kan skabe de optimale vilkår for et sundt, varigt og selvkærligt vægttab, uden at det skal være surt og svært.

Baseret på forskning og Betinas erfaring med egne klienter, får du den seneste viden om vægttab og metabolisme, og får indblik i de mange områder, som påvirker din kro­p­s­sam­men­sæt­ning.

Du lærer om hormoner og signalstoffer forbundet med mæthed- og sult, fordele og ulemper ved faste, vigtigheden af en god nattesøvn og en optimal muskelmasse. Du får viden om relevante kosttilskud, og du får indblik i naturlige alternativer til den nye vægt­tabs­me­di­cin, og får værktøjer til at sammensætte den optimale tal­ler­ken­for­de­ling af protein, fedt og kulhydrat.

Om fored­rags­hol­de­ren

Betina Nygaard Bæk er komplementær hormonterapeut, sund­heds­rå­d­gi­ver, yogainstruktør og stud. er­næ­rings­te­ra­pe­ut. Betina er efteruddannet i Functional Medicine & Nutrition, og har en Functional Medicine-klinik GlowSlow i København, hvor hun hjælper klienter med syg­doms­be­hand­ling og sund­heds­op­ti­me­ring. Betina er desuden aktiv med profilen glowslow.dk på Instagram, hvor hun deler viden, inspiration & værktøjer til et sundere liv i balance.

 

Kursusdetaljer

Kulturmaskinen, Farvergården 7, 5000 Odense C
Torsdag, 19:00 - 21:00
1 lektion, 1 mødegang
Torsdag 23. maj, 2024
Holdnr.: 6424111982
AOF Center Odense

75 kr./person

119 ledige pladserTilmeld kursus

Underviser

Betina Nygaard Bæk

75 kr./person

Tilmeld kursus