Kursus afsluttet

Verdens undergang og kristendommen

Nordisk mytologi rummer mange myter af kosmiske dimensioner. Myterne om Balders død og Ragnarok er gådefulde og det fremgår, at gudernes nærkamp med krigen og skæbnen afspejler menneskenes kamp i deres jordiske liv. I begge disse myter møder man en verden på vej imod sin undergang, og man aner indflydelse fra kristendommen i det voldsomme un­der­gangs­mo­tiv. Digtet ”Vølvens spådom” er et hovedværk i nordisk kultur, og digtet vil blive grundigt gennemgået med henblik på en diskussion af ligheder og forskelle på nordisk religion og kristendom. ”Vølvens spådom” er et overgangsdigt fra en tid, hvor spørgsmål om skyld og soning trængte sig på i et univers, hvor slægten og slægtens lykke var bestemmende for det enkelte menneske. Kampen blev ført for at vinde over nogen, og man var derfor tilhænger af dyder som trofasthed og sammenhold. Udfordringen kom da man med kristendommen ikke længere kunne være enige om, hvad der var god skik og brug. I vikingetiden var religion lig med sædvane, og kristendommens forestilling om en verdensfrelser kun delvis forståelig.

Kursusdetaljer

AOF HUSET, Riddergade 16, 4700 Næstved
Mandag, 13:00 - 15:00
2 lektioner, 1 mødegang
Mandag 25. marts, 2024
Holdnr.: 6224111925
AOF-AOFNAESTVEDSUSAALANDET

24 ledige pladser

Salget er lukket

Underviser

Bodil Heiede

Min undervisning bygger på mange års erfaring som gymnasielærer i historie og religion og på et stort antal foredrag, som er blevet holdt i mange forskellige sammenhænge.
Jeg har holdt foredrag i sognegårde, i foreninger, på højskoler og på Fol­ke­u­ni­ver­si­te­tet og har i mange år
undervist på AOF.

Der er plads til mange emner på Bodils palet, og ud over historie har hun også arbejdet med idehistoriske og etiske temaer i form af en række samtalecafeer.

Salget er lukket

Kursus afsluttet