Kursus afsluttet

Under fremmed Muld

Under fremmed Muld fortæller historien om to danskere John Andreasen og Niels Wiesneck, der begge meldte sig frivilligt til den canadiske hær. Uden at kende til hinandens eksistens kom de til at kæmpe parallelt med hinanden i offensiven mod Hitlers styrker i blodige kampe fra efter landgangen i Normandiet 1944 til maj 1945. Begge skrev de dagbøger og notater om deres oplevelser. Dagbøgerne er unikke og med udgangspunkt i dem samt fotos, krig­se­rin­drin­ger, officielle militær-dokumenter og fysiske genstande i form af tysk krigsbytte, vil Niels Klingenberg Visitisen gøre de to danske soldaters beretninger levende og nærværende.

Sjældent er så barske og virkelige beretninger og dag­bogs­op­teg­nel­ser set, som det materiale der findes i forbindelse med denne historie. Vi nærmest føres med ud i skyttegravene og vi oplever to mænd af "kød og blod". Hjemvendt til Danmark hører vi også om de to soldaters ef­ter­virk­nin­ger og dybe spor, som krigen har plantet i dem.

Niels Klingenberg Vistisen: Chefkonsulent i Forsvaret, arbejder med ef­ter­ret­ning­s­tje­ne­ste, udsendt til Afghanistan som bl.a. politisk rådgiver for en afghansk di­strikt­s­g­u­ver­nør, forfatter m.m.

Kursusdetaljer

Plantagehuset, Plantagevej 18, 7700 Thisted
Onsdag, 19:00 - 21:00
3 lektioner, 1 mødegang
Onsdag 27. september, 2023
Holdnr.: 8523211001
Thisted

21 ledige pladser

Salget er lukket

Underviser

Niels Klingenberg Vistisen

Salget er lukket

Kursus afsluttet