Kursus afsluttet

Myterne og altings skabelse

Myter er ikke videnskab, men religiøs fortællekunst. De nordiske myter fra vikingetiden er forbløffende fantasifulde og humoristiske, men samtidig dybt alvorlige. Verden er i drift og skrækken for Ragnarok er nærværende til stede i menneskenes liv.  Derfor handler myterne om krig og fred og om alle de magter, der befolker og besjæler verden, og som menneskene må have en god relation til.
Her præsenteres myterne om verdens skabelse og om jætternes, gudernes og menneskenes tilblivelse. Også digtermjøden har sin egen ska­bel­ses­be­ret­ning. Læses ska­bel­sesmyter­ne i sammenhæng formes der en forståelig verden, hvor modsætninger kan overvindes. Myterne giver indblik i nordboernes natursyn, menneskesyn og livsindstil­ling.

Kursusdetaljer

AOF HUSET, Riddergade 16, 4700 Næstved
Mandag, 13:00 - 15:00
2 lektioner, 1 mødegang
Mandag 29. januar, 2024
Holdnr.: 6224111921
AOF-AOFNAESTVEDSUSAALANDET

24 ledige pladser

Salget er lukket

Underviser

Bodil Heiede

Min undervisning bygger på mange års erfaring som gymnasielærer i historie og religion og på et stort antal foredrag, som er blevet holdt i mange forskellige sammenhænge.
Jeg har holdt foredrag i sognegårde, i foreninger, på højskoler og på Fol­ke­u­ni­ver­si­te­tet og har i mange år
undervist på AOF.

Der er plads til mange emner på Bodils palet, og ud over historie har hun også arbejdet med idehistoriske og etiske temaer i form af en række samtalecafeer.

Salget er lukket

Kursus afsluttet