Kursus afsluttet

Jødernes stilling i Mellemøsten - før og efter Masada

Jødernes stilling i Mellemøsten
- før og efter Masada
De fleste har vel hørt om kong Herodes, og Jesus, der blev pint og plaget under romeren Pontius Pilatus, men har måske ikke lige tænkt over, hvorvidt et jødisk Palæstina så var en romersk provins?
Skal vi tro den jødiske historiker Josefus havde kong Herodes den Store (ca.73 - 4 f.v.t.), som konge over Judæa og Palæstina fået opført et fornemt palads på Masada, et klippeplateau ved vestsiden af Det Døde Hav, i årene 37 - 31 f.v.t.
I år 66 blev det erobret fra den romerske garnison, der var stationeret her, af en gruppe jødiske oprørere. Vi følger hele historien til den bitre ende i år 72 og afslutning på det jødiske Israel.
Men hvem var Josefus? - og hvad har de israelske arkæologer egentlig fun-det på Masada - der i dag er en underlig kombination af turi­stat­trak­tion og nationalt symbol for det moderne Israel, der under militære hædersbevis-ninger i 1969 begravede de rester af de jødiske zeloter, man havde udgravet under de arkæologiske udgravninger!

Kursusdetaljer

Grønnegades Kaserne, Grønnegade 10, 4700 Næstved
Fredag, 13:00 - 15:30
3 lektioner, 1 mødegang
Fredag 9. februar, 2024
Holdnr.: 6224111942
AOF-AOFNAESTVEDSUSAALANDET

19 ledige pladser

Salget er lukket

Underviser

Tommy P. Christensen

Kul­tur­hi­sto­ri­ker, se­ni­o­r­kon­su­lent AOF Næstved og Susålandet, MVO (Master i vok­se­nud­dan­nel­se) og can.mag. (historie og kunsthistorie).

Tommy P. Christensen har undervist på Københavns Universitet, Fol­ke­u­ni­ver­si­te­tet, gymnasie- og hf-uddannelsen, Dagshøjskoler og AOF, bl.a. hos AOF Frederiksberg-København og AOF Næstved og Susålandet, hvor han i de seneste ti år har undervist i bl.a. slægts­forsk­ning, kulturhistorie, mi­li­tær­hi­sto­rie og er konsulent på AOF Næstved og Suså-landets fored­rags­ræk­ker og den årlige sommerhøjskole på Grønnegades Kaserne Kulturcenter. Han er forfatter (DFF) og mikroforlægger med forlaget "Olde Cranish Hamneda", har skrevet flere fagbøger og er fhv. redaktør på Per­so­nal­hi­sto­risk Tidsskrift, Hvem Forsker Hvad og Slægten - Forum for Slægtshistorie.

Salget er lukket

Kursus afsluttet