Højskoleformiddage - Rønne

Tirsdag 1/10
Lillian Hjort-West
Agnes Henningsen
Agnes Henningsen skrev romaner om kvindernes vilkår. Med erin­drings­vær­ket, som hun startede på da hun var i 70 års alderen, blev hun meget populær. Hun blev mor til 4 børn og hun mærkede virkelig, hvor vanskeligt det var at få livet til at hænge sammen som kvindelig forfatter. Foredraget belyser hele hendes spændende liv.


Tirsdag 8/10
Kasper Nesager Hansen
Adoption og børnene i Pattaya
Pattaya i Thailand er bygget op omkring alle prosti­tu­tio­nens afskygninger. Alligevel er der gode kræfter, som kæmper for børnene derude. Hør om Father Ray Brennans hjælpearbejde med forældreløse børn, unge an­den­rangs­men­ne­sker og danske forbindelser - på godt og ondt. Hør hvordan den amerikanske, katolske præst forvandlede en pløjemark til en bør­ne­or­ga­ni­sa­tion, og hvordan hjælpearbejdet fortsætter trods internationale kriser og konflikter - og ikke mindst hvordan børnehjemmet påvirker adop­tions­de­bat­ten den dag i dag.


Tirsdag 22/10
Max Meyer
Søn af en overlevende KZ-fange fortæller om Israel, og hvordan det er at være jøde i DK
Knap 80 år siden befrielsen af Auschwitz, 75 år siden Israel blev oprettet og 400 år siden jøderne blev inviterede af Christian d. 4. til at tage ophold i Danmark. kommer Max Meyer, søn af en af de få overlevende fra Kz-lejrene og fortæller om Israel, at være dansk jøde og den stadig stigende antisemitisme i Danmark og resten af verden.


Tirsdag 29/10
Karen Westphal
Billedhuggeren Sonja Ferlov Mancoba
Den danske billedhugger Sonja Ferlov Mancoba (1911-1984) levede hovedparten af sit liv i Frankrig. Her boede hun sammen med sin mand, bil¬­led¬kunst¬­ne¬ren Ernest Mancoba (1904-2002) og deres søn, kunstneren Wonga Mancoba (1946-2015). Med rødder i det danske surrealistiske miljø omkring Linien-tidsskriftet og senere Høst og Cobra er hun kendt som en eksistentielt arbejdende kunstner. Med afsæt i afrikanske kunstudtryk skabte Mancoba semi-abstrakte væsens- og maskelignende skulpturer. Foredraget handler om hendes liv, kunst og æstetik.


Tirsdag 5/11
Kristian Sloth
Drama og dilemmaer fra journalistens værksted
Hvordan følger man med et TV kamera efter dy­re­trans­por­ter langt ind i Rusland, uden at de opdager det? Hvordan reagerer man, når den, man interviewer, pludselig bliver korporlig for rullende kamera? Hvordan beskytter man sin hemmelige kilde? Hvorfor præges megen journalistik af over­dra­ma­ti­se­re­de og sen­sa­tions­præ­ge­de overskrifter?


Tirsdag 12/11
Priorinde i Holte kloster Anna Mirijam Kaschner
Ordenslivet i 2024
I vores del af verden findes der ikke mange ordensfolk, munke eller nonner, og man møder dem ikke mere i gadebilledet. Derfor findes der mange fordomme og ideér om, hvad ordensfolk gør, hvad de ikke må eller hvad de absolut skal.
Sr. Anna Mirijam Kaschner, som hører til ordenen "Missionssøstre af det dyrebare blod" giver et indblik i klosterets verden i året 2024 samt fortæller om sit eget liv som ordenssøster.


Tirsdag 19/11
Lektor ved SDU - Center for amerikanske studier Niels Bjerre-Poulsen
USA efter skæbnevalget
Adskillige amerikanske præsidentvalg er i de seneste årtier blevet udråbt til at være skæbnevalg, men ingen af dem synes at have haft så afgørende en betydning for det amerikanske demokrati videre skæbne, og for USA's rolle i verden, som valget i november 2024. Historikeren Niels Bjerre-Poulsen gør i dette foredrag status over valgresultatet og dets mulige konsekvenser for den politiske udvikling i verdens førende supermagt.


Tirsdag 26/11
Nick Coldhands, Mainstream DJ - foredrag og musik (6 gange Danish grammy vinder)
Et foredrag uden sidestykke
Ud over at være en af landets bedste all round dj´s, er Nick 6 dobbelt Danish Music Award vinder med forskellige musiknumre og produktioner, og har en fortid som medlem af den succesfulde hiphop gruppe “Den Gale Pose”.
 

Kursusdetaljer

Rønne Bibliotek, Pingels Allé 1, 3700 Rønne
Tirsdag, 10:00 - 12:00
24 lektioner, 8 mødegange
Tirsdag 1. oktober, 2024
Hold nr.: 0624211000

850 kr./person

145 ledige pladserTilmeld kursus

Underviser

Inge Munch

850 kr./person

Tilmeld kursus