Kursus afsluttet

Den osmanniske ekspansion i Mellemøsten- og perioden frem til den 1. Verdenskrig

Den osmanniske ekspansion i Mellemøsten
- og perioden frem til den 1. Verdenskrig
Det osmanniske rige mødte sit endeligt i kølvandet på den 1. Verdenskrig, men der havde da været en meget betydelig magtfaktor i mange hundrede år. Grundlagt i det nordvestlige Anatolien i slutningen af 1200-årene, ledet af et krigerdynasti, ekspanderede riget, og blev efterhånden til verdens største islamiske imperium. Således blev Palæstina indlemmet 1516  - efter Slaget ved Dabiq.
Først i 1683 – efter Wien var hårdt truet af de osmanniske hærstyrker -  begyndte tilbagegangen for det osmanniske imperium, og i anden halvdel af 1800-årene var det kendt som ”Europas syge mand”.
Af det osmanniske riges rester skabte Kemal Atatürk i 1920-erne det nye Tyrkiet, der opretholdt sin interesse for områderne i Mellemøsten, hvor det i Folkeforbundet 1920 blev vedtaget, at Palæstina skulle blive et mandatom-råde administreret af Storbritannien, hvilket efter forhandlinger blev reali-seret i 1923.

Kursusdetaljer

Grønnegades Kaserne, Grønnegade 10, 4700 Næstved
Fredag, 13:00 - 15:30
3 lektioner, 1 mødegang
Fredag 8. marts, 2024
Holdnr.: 6224111944
AOF-AOFNAESTVEDSUSAALANDET

19 ledige pladser

Salget er lukket

Underviser

Tommy P. Christensen

Kul­tur­hi­sto­ri­ker, se­ni­o­r­kon­su­lent AOF Næstved og Susålandet, MVO (Master i vok­se­nud­dan­nel­se) og can.mag. (historie og kunsthistorie).

Tommy P. Christensen har undervist på Københavns Universitet, Fol­ke­u­ni­ver­si­te­tet, gymnasie- og hf-uddannelsen, Dagshøjskoler og AOF, bl.a. hos AOF Frederiksberg-København og AOF Næstved og Susålandet, hvor han i de seneste ti år har undervist i bl.a. slægts­forsk­ning, kulturhistorie, mi­li­tær­hi­sto­rie og er konsulent på AOF Næstved og Suså-landets fored­rags­ræk­ker og den årlige sommerhøjskole på Grønnegades Kaserne Kulturcenter. Han er forfatter (DFF) og mikroforlægger med forlaget "Olde Cranish Hamneda", har skrevet flere fagbøger og er fhv. redaktør på Per­so­nal­hi­sto­risk Tidsskrift, Hvem Forsker Hvad og Slægten - Forum for Slægtshistorie.

Salget er lukket

Kursus afsluttet