Kærlighed og krig - Stefan Zweig

Om Stefan Zweigs Utålmodige hjerter

I Stefan Zweigs vidunderlige roman Utålmodige hjerter, som er Bille Augusts inspiration til filmen Kysset (2023), får vi en dramatisk historie om kærligheden mellem en officer i fuld vigør og en lam pige og på baggrund heraf oprulles atmosfæren lige før udbruddet af Første Verdenskrig. Romanen er fra 1939 og skrevet under indtryk af den truende Anden Verdenskrig. Det er også en stærk psykologisk roman med en eminent fortælleteknik.
I tre foredrag analyseres romanen grundigt med per­spek­ti­ve­rin­ger til bl.a. Stefan Zweigs kul­tur­hi­sto­ri­ske værk Verden af i går (1941). Første gang udleveres en plan for gennemgangen af romanen. Deltagerne bedes anskaffe ny­over­sæt­tel­sen ved Lone Østerlind, Turbine 2020.
Spørgsmål vedr. betaling kan rettes til AOF Rødovre. Og spørgsmål vedrørende programmet kan rettes til Frantz Leander Hansen: leander.hansen@gmail.com

Kursusdetaljer

Foreningshuset, Højnæsvej 63, 2610 Rødovre
Tirsdag, 13:00 - 14:45
3 lektioner, 3 mødegange
Tirsdag 19. november, 2024
Hold nr.: 7224220275

450 kr./person

33 ledige pladserTilmeld kursus

Underviser

Frantz Leander Hansen

Frantz Leander Hansen er mag.art. i litteratur, som han har undervist i og holdt foredrag om i mange år og mange forskellige steder, især hos Lit­te­ra­tur­højsko­len/AOF Rødovre og ved Fol­ke­u­ni­ver­si­te­ter landet over. Foruden artikler har han skrevet en bog om det aristokratiske i Karen Blixens forfatterskab og en bog om svind­ler­fi­gu­ren Otto Stein i Jacob Paludans roman Jørgen Stein. Begge bøger er også udkommet på engelsk.

450 kr./person

Tilmeld kursus