Forbrydelse og Straf - Dostojevskij

Den russiske forfatter Fjodor Dostojevskij (1821-1881) havde en voldsom skæbne, som ikke viger tilbage for den mest spændende roman. Han oplevede bl.a. at blive dødsdømt, men benådet for i stedet at blive sendt til Sibirien.
Men først og fremmest var han forfatter til nogle af de mest skelsættende romaner i ver­dens­lit­te­ra­tu­ren, og man kalder ligefrem Forbrydelse og Straf (1866) for verdens bedste roman. Heri begår en ung student et brutalt dobbeltmord, som der er mangfoldige motiver til. Det er en kriminalroman, hvor det ikke er morderen, man skal finde, men grundene til, at han myrder – og disse grunde har vidtrækkende betydninger.
Deltagerne bedes anskaffe Forbrydelse og Straf i Jan Hansens oversættelse udgivet af Rosinante. Første gang udleveres en plan for gennemgangen af romanen.
Spørgsmål vedr. betaling kan rettes til AOF Rødovre. Og spørgsmål vedrørende programmet kan rettes til Frantz Leander Hansen: leander.hansen@gmail.com

Kursusdetaljer

Foreningshuset, Højnæsvej 63, 2610 Rødovre
Tirsdag, 13:00 - 14:45
3 lektioner, 3 mødegange
Tirsdag 4. marts, 2025
Hold nr.: 7225120276

450 kr./person

40 ledige pladserTilmeld kursus

Underviser

Frantz Leander Hansen

Frantz Leander Hansen er mag.art. i litteratur, som han har undervist i og holdt foredrag om i mange år og mange forskellige steder, især hos Lit­te­ra­tur­højsko­len/AOF Rødovre og ved Fol­ke­u­ni­ver­si­te­ter landet over. Foruden artikler har han skrevet en bog om det aristokratiske i Karen Blixens forfatterskab og en bog om svind­ler­fi­gu­ren Otto Stein i Jacob Paludans roman Jørgen Stein. Begge bøger er også udkommet på engelsk.

450 kr./person

Tilmeld kursus