Venteliste

Sommerhøjskole - OK-klubben

Onsdag den 29. maj

Kl. 10.00 Ankomst: For­mid­dagskaf­fe, hygge og fællessang

Kl. 10.25 Christian Friis Hvad er et menneske
?
- synet påvirker mennesket i tænkning, tro og forskning ...
Den filosofiske antropologi er tænkningen om menneskets væsen og væren. Består mennesket af sjæl og legeme, har det fornuft og fri vilje, er det godt eller ondt, er det skabt eller formet af evolution, er mennesket en art på linje med andre arter, eller er det noget ganske exceptionelt? Det klassiske men­ne­ske­bil­le­de dannes i antikken og videreføres i senantikken og den mid­delal­der­li­ge teologi. Den nyere tids filosofi byder på nye vinkler, og endelig er det klassiske menneskesyn blevet stærkt udfordret af nybrud inden for moderne discipliner. Tag med på en tur gennem tænkning, tro og forskning, gennem filosofiens idealer, teologiens dogmer, psykologiens teorier og videnskabens hypoteser for at
undersøge, hvad mennesket gennem tiderne har tænkt om mennesket.

Kl. 12.00 Pause

Kl. 12.30 Middag: Forloren hare med tilbehør - Kaffe med småkager

Kl. 13.30 - 15.15 Bobo Moreno Ole Koch Hansen og Bo Stief
- jazz i international klasse!
Musikken tolkes i personlige udgaver med de tre musikeres originale fingeraftryk. Trioens mangeårige erfaringer, samspil og spilleglæde vil gøre koncerten til en nærværende oplevelse på allerhøjeste plan.
Bobo Moreno er en af Danmarks bedste sangere, og synger med et utroligt overskud. Ole Koch Hansens suveræne klaverspil - både som akkompagnatør og solist - og Bo Stiefs brede klangfulde basspil på topplan fuldender trioen.

Torsdag den 30. maj

Kl. 10.00 Ankomst: For­mid­dagskaf­fe, hygge og fællessang

Kl. 10.25 FællesSang v/ musiker og korleder Helle Nerup
Helle Nerup sørger for en hyggelig formiddag med fællessang fra den danske sangskat - bl.a. fra Højsko­lesang­bo­gen. Nogle af sangene tilsættes enkle korstemmer, som alle kan synge med på uanset erfaring. Vi starter med opvarmning af stemme og krop. Arrangementet krydres op med, at Helle synger nogle af sine egne sange, som hun henter inspiration til i naturen og i de mennesker hun har mødt igennem sit liv. Hun tager fat i eksistentielle emner, som bliver leveret med inderlighed, humor og nærhed. Musikken kommer rundt i mange hjørner, fra jazzvals til viser , pop og latin. Melodierne er iørefaldende med let­gen­ken­de­li­ge omkvæd, som man får lyst til at synge med på. Sangene bliver bundet sammen af fortællinger.

Kl. 12.00 Pause

Kl. 12.30 Middag: Kylling i karry - Kaffe med småkager

Kl. 13.30 - 15.15 Christian Degn

Alt det min far ikke har lært mig ...
Det populære TV-program "Alt det min far ikke har lært mig" kørte første gang over skærmen på TV2 i 2020. Her rejste Christian tilbage til sine jyske rødder, for at lære alt det af far, han ikke havde lært som barn. Det blev til en kærlig, lærerig og underholdende oplevelse, som bragte Christian endnu tættere på sin far. For selvom far og søn har mange fællesnævnere, er de også meget forskellige - særligt i hvordan de håndterer praktiske aspekter i livet. Christians oplevelser med sin far har inspireret ham på mange måder, og givet ham stof til eftertanke. Alt dette og meget mere er om­drej­nings­punk­tet i dette underholdende, rørende og lærerige foredrag om vigtigheden af at lære af hinanden på tværs af generationer og forskellighed. Og i sidste ende, om vigtigheden i at lære om sig selv.

Fredag den 31. maj

Kl. 10.00 Ankomst: For­mid­dagskaf­fe, hygge og fællessang

Kl. 10.25 Henrik Bjørn På motorcykel fra Hanoi til Saigon
Vietnam har været ramt af konstant krig og konflikt fra slutningen af anden verdenskrigs og frem til slut-firserne. Gennem 30 år har Henrik regelmæssigt besøgt Vietnam, og derudover har han - boet 14 år i Kina og 6 år i Thailand. Henrik har deltaget i FN-møder og projekter i blandt andet Thailand i mange år, og han har derfor en meget stor viden om området. I sommeren 2022 kørte Henrik 2.862 km på motorcykel ad Ho Chi Minh-vejen fra Hanoi til Saigon, og det er denne tur, vi kommer til at høre om - bl.a. med besøg i na­tio­nal­par­ker­ne, møder med etniske mindretal samt slagmarker fra Vietnamkrigen såsom Khe Sanh Combat Base og Hamburger Hill.

Kl. 12.00 Pause

Kl. 12.30 Middag: Flæskesteg med rødkål - Kaffe med æblekage

Kl. 13.30 - 15.15 Birgit Lyngholm og Ellen Tang
Som­mer­højsko­len afsluttes med festlige toner fra Kai Normann Andersen til uddrag fra My Fair Lady, The Sound of Music, Annie Get Your Gun m.fl. - og undervejs bliver der mulighed for at synge med på mange af sangene, da der lægges op til fællessang.

Birgit og Ellen har optrådt sammen siden de var 14 år, og senere blev de begge uddannet på Mu­sik­kon­ser­va­to­ri­et i Odense. Birgit har sunget og danset på flere Københavnske teatre - bl.a. på Det Ny Teater, hvor hun har medvirket i mange musicals, bl.a. Cats, The Phantom of the Opera og The Sound of Music m.m. Ellen er både akkompanatør og kla­ver­un­der­vi­ser.

Kursusdetaljer

Margrethegården, Dr. Sofiesvej 68, 4000 Roskilde
Onsdag, 10:00 - 15:15
Torsdag, 10:00 - 15:15
Fredag, 10:00 - 15:15
3 lektioner, 3 mødegange
Onsdag 29. maj, 2024
Hold nr.: 7024210085

1.320 kr./person

0 ledige pladserTilmeld venteliste

Underviser

Christian Friis

1.320 kr./person

Tilmeld venteliste